Zrazy faszerowane cukinią, pieczarkami, boczkiem i cebulą w sosie pomidorowym
Zrazy z mięsa mielonego faszerowane cukinią, pieczarkami, boczkiem i cebulą w sosie pomidorowym, podane z surówką z kapusty i ziemniaczkami z koperkiem ❤
Do mięsa dodaję jajko, bułkę, sól i pieprz. Wyrabiam kilka minut aż mięso dobrze się połączy z bułką i będzie elastyczne. Boczek kroję w słupki, cebulę w piórka. Boczek podsmażam z cebula aż będą rumiane.
Dodaję cukinie i pieczarki, przyprawiam solą pieprzem i słodką papryka ponownie chwilę podsmażam.
Farsz studzę.
Mięso dzielę na 4 części, formuję kulkę która później rozpłaszczam na cienki placek.
Na każdy placek nakładam farsz ok 2 łyżki,
zawijam zrazy tak aby powstał duży wałek zrazy obtaczam w mące.
Na patelni rozpuszczam 2 łyżki masła, podpiekam zrazy tak aby były rumiane z każdej strony.
Nastąpienie wlewam szklankę wody i duszę ok 40 min co jakiś czas obracając mięso.
Zrazy wyciągam a pozostały sos zagęszczam odrobiną mąki i dodaję koncentrat.
Mieszam i chwilę zagotowuje aż sos zgęstnieje i zrobi się kremowy. W sosie układam zrazy i duszę razem ok 5 min.
Podaję z ziemniaczkami z masełkiem i SURÓWKĄ Z MŁODEJ KAPUSTY
Składniki
Przygotowanie
Do mięsa dodaję jajko, bułkę, sól i pieprz. Wyrabiam kilka minut aż mięso dobrze się połączy z bułką i będzie elastyczne. Boczek kroję w słupki, cebulę w piórka. Boczek podsmażam z cebula aż będą rumiane.
Dodaję cukinie i pieczarki, przyprawiam solą pieprzem i słodką papryka ponownie chwilę podsmażam.
Farsz studzę.
Mięso dzielę na 4 części, formuję kulkę która później rozpłaszczam na cienki placek.
Na każdy placek nakładam farsz ok 2 łyżki,
zawijam zrazy tak aby powstał duży wałek zrazy obtaczam w mące.
Na patelni rozpuszczam 2 łyżki masła, podpiekam zrazy tak aby były rumiane z każdej strony.
Nastąpienie wlewam szklankę wody i duszę ok 40 min co jakiś czas obracając mięso.
Zrazy wyciągam a pozostały sos zagęszczam odrobiną mąki i dodaję koncentrat.
Mieszam i chwilę zagotowuje aż sos zgęstnieje i zrobi się kremowy. W sosie układam zrazy i duszę razem ok 5 min.
Podaję z ziemniaczkami z masełkiem i SURÓWKĄ Z MŁODEJ KAPUSTY