Ciastka francuskie z serem i borówkami
Chrupkie ciasto francuskie, kremowy słodki serek i borówki amerykańskie to połączenie idealne!❤ Znikają w mgnieniu oka! Są przepyszne! Polecam!

Składniki na serek czyli ser, mascarpone, pastę, cukier i żółtka miksujemy do połączenia.
Ciasto francuskie dziele na prostokąty ja na 10 szt. Wszystkie kawałki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na każdy kawałek nakładam 2 łyżeczki serka nastąpienie kilka borówek.
Boki ciasta smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję cukrem trzcinowym.
Piekę w 200' góra dół przez ok 17 min aż ładnie się zarumienią. Wystudzone ciastka posypuję cukrem pudrem i zajadamy!
Składniki
Przygotowanie
Składniki na serek czyli ser, mascarpone, pastę, cukier i żółtka miksujemy do połączenia.
Ciasto francuskie dziele na prostokąty ja na 10 szt. Wszystkie kawałki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na każdy kawałek nakładam 2 łyżeczki serka nastąpienie kilka borówek.
Boki ciasta smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję cukrem trzcinowym.
Piekę w 200' góra dół przez ok 17 min aż ładnie się zarumienią. Wystudzone ciastka posypuję cukrem pudrem i zajadamy!