Ciastka francuskie z serem i borówkami

Oceny

Chrupkie ciasto francuskie, kremowy słodki serek i borówki amerykańskie to połączenie idealne!❤ Znikają w mgnieniu oka! Są przepyszne! Polecam!

TweetUdostępnij
Porcje10
Czas wykonania20 minut
 1 opakowanie ciasta francuskiego
 150 g sera białego
 2 łyżki serka mascarpone
 1 łyżeczka pasty waniliowej
 4 łyżki cukru
 2 żółtka jaj
 100 g borówek amerykańskich
Dodatkowo:
 jajko po posmarowania
 cukier trzcinowy do posypania ciastek
1

Składniki na serek czyli ser, mascarpone, pastę, cukier i żółtka miksujemy do połączenia.

2

Ciasto francuskie dziele na prostokąty ja na 10 szt. Wszystkie kawałki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Na każdy kawałek nakładam 2 łyżeczki serka nastąpienie kilka borówek.

4

Boki ciasta smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję cukrem trzcinowym.

5

Piekę w 200' góra dół przez ok 17 min aż ładnie się zarumienią. Wystudzone ciastka posypuję cukrem pudrem i zajadamy!

Składniki

 1 opakowanie ciasta francuskiego
 150 g sera białego
 2 łyżki serka mascarpone
 1 łyżeczka pasty waniliowej
 4 łyżki cukru
 2 żółtka jaj
 100 g borówek amerykańskich
Dodatkowo:
 jajko po posmarowania
 cukier trzcinowy do posypania ciastek

Przygotowanie

1

Składniki na serek czyli ser, mascarpone, pastę, cukier i żółtka miksujemy do połączenia.

2

Ciasto francuskie dziele na prostokąty ja na 10 szt. Wszystkie kawałki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3

Na każdy kawałek nakładam 2 łyżeczki serka nastąpienie kilka borówek.

4

Boki ciasta smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję cukrem trzcinowym.

5

Piekę w 200' góra dół przez ok 17 min aż ładnie się zarumienią. Wystudzone ciastka posypuję cukrem pudrem i zajadamy!

Ciastka francuskie z serem i borówkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *