Pieczona feta z figą i pomidorkami!
Jeśli kochacie figi, pomidorki i ser feta to to danie jest zdecydowanie dla Was! ❤️ Do tego chrupiące grzanki i w parę minut mamy przepyszną kolację!
Na środek naczynia żaroodpornego układam kostkę fety. W koło fety układam pomidorki koktajlowe, i pokrojone w ćwiartki figi. Całość polewam oliwą i miodem. Posypuję rozmarynem i sezamem.
Bagietkę kroję w kanapki i smaruję masłem. Na blaszce układam naczynie żaroodpornym a obok pokrojona bagietkę. Piekę w piekarniku w 180' bagietki wyciągam po 15 min następnie fetę dopiekam jeszcze 10 mim.
Po wyciągnięciu fetę, figi i pomidorki nakładam na podpieczone kanapki z bagietki. Niebo w gębie!
Składniki
Przygotowanie
Na środek naczynia żaroodpornego układam kostkę fety. W koło fety układam pomidorki koktajlowe, i pokrojone w ćwiartki figi. Całość polewam oliwą i miodem. Posypuję rozmarynem i sezamem.
Bagietkę kroję w kanapki i smaruję masłem. Na blaszce układam naczynie żaroodpornym a obok pokrojona bagietkę. Piekę w piekarniku w 180' bagietki wyciągam po 15 min następnie fetę dopiekam jeszcze 10 mim.
Po wyciągnięciu fetę, figi i pomidorki nakładam na podpieczone kanapki z bagietki. Niebo w gębie!