Pieczona feta z figą i pomidorkami!

Oceny

Jeśli kochacie figi, pomidorki i ser feta to to danie jest zdecydowanie dla Was! ❤️ Do tego chrupiące grzanki i w parę minut mamy przepyszną kolację!

TweetUdostępnij
Porcje3
Czas wykonania30 minut
 kostka sera feta (u mnie Elios biedronka)
 4 figi
 10 pomidorków koktajlowych
 1 łyżka miodu
 4 łyżki oliwy
 rozmaryn
 sezam
 bagietka
 masło
1

Na środek naczynia żaroodpornego układam kostkę fety. W koło fety układam pomidorki koktajlowe, i pokrojone w ćwiartki figi. Całość polewam oliwą i miodem. Posypuję rozmarynem i sezamem.

2

Bagietkę kroję w kanapki i smaruję masłem. Na blaszce układam naczynie żaroodpornym a obok pokrojona bagietkę. Piekę w piekarniku w 180' bagietki wyciągam po 15 min następnie fetę dopiekam jeszcze 10 mim.

3

Po wyciągnięciu fetę, figi i pomidorki nakładam na podpieczone kanapki z bagietki. Niebo w gębie!

Składniki

 kostka sera feta (u mnie Elios biedronka)
 4 figi
 10 pomidorków koktajlowych
 1 łyżka miodu
 4 łyżki oliwy
 rozmaryn
 sezam
 bagietka
 masło

Przygotowanie

1

Na środek naczynia żaroodpornego układam kostkę fety. W koło fety układam pomidorki koktajlowe, i pokrojone w ćwiartki figi. Całość polewam oliwą i miodem. Posypuję rozmarynem i sezamem.

2

Bagietkę kroję w kanapki i smaruję masłem. Na blaszce układam naczynie żaroodpornym a obok pokrojona bagietkę. Piekę w piekarniku w 180' bagietki wyciągam po 15 min następnie fetę dopiekam jeszcze 10 mim.

3

Po wyciągnięciu fetę, figi i pomidorki nakładam na podpieczone kanapki z bagietki. Niebo w gębie!

Pieczona feta z figą i pomidorkami!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *