Przekąska z ciasta francuskiego z boczkiem i serem
Pyszna przekąska którą idealnie sprawdzi się dla gości lub na jesienne wieczory! SMAK 1000/10
Ser ścieram na tarce o małych oczkach. Boczek smażę na suchej patelni aż będzie dobrze rumiany. Odstawiam do wystudzenia aż zrobi się chrupki. Blaszkę wyścielam papierem do pieczenia. Na blaszce układam 1 opakowanie ciasta francuskiego. Ciasto smaruję serkiem.
Na serek układam boczek.
Następnie boczek posypuję serem i nakładam drugie ciasto francuskie.
Całość kroję w szachownicę tak aby powstały małe kwadraciki. Smaruję rozbełtanym jajkiem. Posypuje sezamem.
Piekę w 200' góra dół przez 20 min. Po upieczeniu posypuję szczypiorkiem.Podaję z sosem 🙂
Składniki
Przygotowanie
Ser ścieram na tarce o małych oczkach. Boczek smażę na suchej patelni aż będzie dobrze rumiany. Odstawiam do wystudzenia aż zrobi się chrupki. Blaszkę wyścielam papierem do pieczenia. Na blaszce układam 1 opakowanie ciasta francuskiego. Ciasto smaruję serkiem.
Na serek układam boczek.
Następnie boczek posypuję serem i nakładam drugie ciasto francuskie.
Całość kroję w szachownicę tak aby powstały małe kwadraciki. Smaruję rozbełtanym jajkiem. Posypuje sezamem.
Piekę w 200' góra dół przez 20 min. Po upieczeniu posypuję szczypiorkiem.Podaję z sosem 🙂