3 bit bez pieczenia

Oceny

3 bit bez pieczenia! To kolejna propozycja na fajne, ciekawe i proste ciasto na święta i nie tylko!☺
Ciasto jest delikatne i pyszne! A najlepsze jest to, że nie wymaga użycia piekarnika!❤

TweetUdostępnij
Porcje12
Czas wykonania2 godz.
Przepis na dużą blaszkę 24x39
Krem budyniowy:
 500 g herbatników
 1 puszka kajmaku korówkowego
 2 budynie waniliowe
 2 szklanki mleka
 1 kostka masła 82%(temp pokojowa)
 3 łyżki cukru
Krem śmietankowy:
 1,50 szklanki śmietanki 30% (schłodzonej)
 1 opakowanie mascarpone
 3 łyżki cukru pudru
 2 płaskie łyżki śmietanki fix śnieżki
Dodatkowo:
 100 g czekolady
1

Krem budyniowy:
Jedną szklankę mleka zagotuj z cukrem. Druga szklankę wleje do miski i wymieszaj z nią budynie. Mleko z budyniem wlej do gotującego się mleka. Mieszaj dopóki budyń nie zrobi się bardzo gęsty. Odstaw budyń do wystudzenia w temp pokojowej.
Miękkie masło miksuj ok 3 min aż zrobi się jasne i puszyste. Dodaj do masła wystudzony budyń i ponowie zmiksuj aż budyń połączy się z masłem. Odstaw krem budyniowy do lodówki na ok 2 godz.

2

Krem śmietankowy:
Śmietankę ubijam aż zrobi się sztywna. Dodaje mascarpone, cukier puder i śmietankę fix. Ponownie miksuję aż krem będzie jednolity i sztywny.

3

Czekoladę ścieram na tarce lub blenduję. Masę kajmakową chwilę miksuję (będzie lepiej się smarować).
Na blaszce wyłożonej papierem układam pierwszą warstwę herbatników i smaruję je kajmakiem. Następnie układam drugą warstwę herbatników i smaruję ją kremem budyniowym. Na krem budyniowy układam trzecią warstwę herbatników i smaruję ja kremem śmietankowym. Krem śmietankowy posypuję startą czekoladą. Odkładam ciasto do lodówki na kilka godzin. Gotowe!

Składniki

Przepis na dużą blaszkę 24x39
Krem budyniowy:
 500 g herbatników
 1 puszka kajmaku korówkowego
 2 budynie waniliowe
 2 szklanki mleka
 1 kostka masła 82%(temp pokojowa)
 3 łyżki cukru
Krem śmietankowy:
 1,50 szklanki śmietanki 30% (schłodzonej)
 1 opakowanie mascarpone
 3 łyżki cukru pudru
 2 płaskie łyżki śmietanki fix śnieżki
Dodatkowo:
 100 g czekolady

Przygotowanie

1

Krem budyniowy:
Jedną szklankę mleka zagotuj z cukrem. Druga szklankę wleje do miski i wymieszaj z nią budynie. Mleko z budyniem wlej do gotującego się mleka. Mieszaj dopóki budyń nie zrobi się bardzo gęsty. Odstaw budyń do wystudzenia w temp pokojowej.
Miękkie masło miksuj ok 3 min aż zrobi się jasne i puszyste. Dodaj do masła wystudzony budyń i ponowie zmiksuj aż budyń połączy się z masłem. Odstaw krem budyniowy do lodówki na ok 2 godz.

2

Krem śmietankowy:
Śmietankę ubijam aż zrobi się sztywna. Dodaje mascarpone, cukier puder i śmietankę fix. Ponownie miksuję aż krem będzie jednolity i sztywny.

3

Czekoladę ścieram na tarce lub blenduję. Masę kajmakową chwilę miksuję (będzie lepiej się smarować).
Na blaszce wyłożonej papierem układam pierwszą warstwę herbatników i smaruję je kajmakiem. Następnie układam drugą warstwę herbatników i smaruję ją kremem budyniowym. Na krem budyniowy układam trzecią warstwę herbatników i smaruję ja kremem śmietankowym. Krem śmietankowy posypuję startą czekoladą. Odkładam ciasto do lodówki na kilka godzin. Gotowe!

3 bit bez pieczenia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *