Bułeczki zapiekane z szynką i serem

Oceny

Szybka i pyszna przekąska idealna na kolacje! Chrupka bułeczka, szynka, ciągnący się ser a to wszystko z sosem czosnkowym! ❤️ Polecam te zapieksy!

TweetUdostępnij
Porcje5
Czas wykonania30 minut
 5 bułek
 25 plasterków szynki
 25 plasterków sera
Masełko czosnkowe:
  kostki miękkiego masła
 2 zgniecione ząbki czosnku
  łyżeczki soli, pieprzu, suszonego koperku
Do posmarowania:
 1 jajko
  łyżeczki suszonej pietruszki
 szczypta soli i pieprzu
1

Wszystkie składniki na masełko czosnkowe dokładnie mieszam.

2

Każdą bułkę nacinam ok 5 razy. Każde wgłębienie obficie smaruję masełkiem czosnkowym.

3

W każde wgłębienie wcisnęłam po plasterku szynki i sera.

4

Jajko rozbełtanym i wymieszałam z przyprawami. Posmarowałam obficie każdą bułkę.

5

Piekłam w piekarniku przez 20 min w 180' góra dół.

Składniki

 5 bułek
 25 plasterków szynki
 25 plasterków sera
Masełko czosnkowe:
  kostki miękkiego masła
 2 zgniecione ząbki czosnku
  łyżeczki soli, pieprzu, suszonego koperku
Do posmarowania:
 1 jajko
  łyżeczki suszonej pietruszki
 szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie

1

Wszystkie składniki na masełko czosnkowe dokładnie mieszam.

2

Każdą bułkę nacinam ok 5 razy. Każde wgłębienie obficie smaruję masełkiem czosnkowym.

3

W każde wgłębienie wcisnęłam po plasterku szynki i sera.

4

Jajko rozbełtanym i wymieszałam z przyprawami. Posmarowałam obficie każdą bułkę.

5

Piekłam w piekarniku przez 20 min w 180' góra dół.

Bułeczki zapiekane z szynką i serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *