Chicken butter
Chicken butter z ryżem i chlebkami naan. Rozgrzewające i aromatyczne indyjskie danie. Idealne kremowe o delikatnym maślanym smaku. Do tego najlepsze chlebki naan idealne do nabierania kremowego sosu!❤
Polecam! ❤
Kurczaka kroję w większą kostkę. Wszystkie składniki na marynatę łączę ze sobą i mieszam z kurczakiem.
Wkładam do lodówki na kilka godzin.
Kurczaka wyciągam z lodówki i kiedy chwilę odpocznie smażę na solidnej łyżce masła aż się zarumieni.
Cebulę podpiekam również na maśle na głębokiej patelni, dodaję wszystkie przyprawy i mielone Migdały. Chwilę podpiekam.
Następnie dodaję passatę i wodę.
Zagotowuje wszystko ok 7 min. Ściągam patelnię z ognia i blenderem blenduję sos aż będzie gładki. Sos z powrotem kładę na ogniu i wrzucam przypieczonego kurczaka.
Chwilę razem duszę. Następnie hartuję śmietankę z sosem i wlewam do dania.
Gotuję wszystko razem jeszcze ok 10 min.
Gotowe! Chicken butter podaję z chlebkami naan i ryżem.
Składniki
Przygotowanie
Kurczaka kroję w większą kostkę. Wszystkie składniki na marynatę łączę ze sobą i mieszam z kurczakiem.
Wkładam do lodówki na kilka godzin.
Kurczaka wyciągam z lodówki i kiedy chwilę odpocznie smażę na solidnej łyżce masła aż się zarumieni.
Cebulę podpiekam również na maśle na głębokiej patelni, dodaję wszystkie przyprawy i mielone Migdały. Chwilę podpiekam.
Następnie dodaję passatę i wodę.
Zagotowuje wszystko ok 7 min. Ściągam patelnię z ognia i blenderem blenduję sos aż będzie gładki. Sos z powrotem kładę na ogniu i wrzucam przypieczonego kurczaka.
Chwilę razem duszę. Następnie hartuję śmietankę z sosem i wlewam do dania.
Gotuję wszystko razem jeszcze ok 10 min.
Gotowe! Chicken butter podaję z chlebkami naan i ryżem.