Chipsy z tortilli
Idealnie chrupkie chipsy zapieczone z parmezanem! Z dodatkiem pysznego sosu smakują wyśmienicie! Super przekąska do filmu! Polecam!
Parmezan zetrzeć na tarce. Połowę odstawić. Masło roztopić na małym ogniu. Wystudzić i dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i dodać połowę parmezanu.
Tortille pokroić na małe trójkąty. Wlać mieszankę masła z przyprawami i parmezanem i równomiernie wymieszać z kawałkami tortilli. Kawałki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia posypać reszta parmezanu. Piec w 170' przez 15 min aż lekko się zarumienią. Po wyciągnięciu chwilkę odczekać aż chipsy zrobią się chrupkie. Podawać z sosem.
Składniki
Przygotowanie
Parmezan zetrzeć na tarce. Połowę odstawić. Masło roztopić na małym ogniu. Wystudzić i dodać wszystkie przyprawy, wymieszać i dodać połowę parmezanu.
Tortille pokroić na małe trójkąty. Wlać mieszankę masła z przyprawami i parmezanem i równomiernie wymieszać z kawałkami tortilli. Kawałki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia posypać reszta parmezanu. Piec w 170' przez 15 min aż lekko się zarumienią. Po wyciągnięciu chwilkę odczekać aż chipsy zrobią się chrupkie. Podawać z sosem.