Chleb zapiekany z masłem czosnkowym, szynką i serem
Smakuje fantastycznie! Idealny na imprezy czy wieczornego netflixa ❤ Najlepszy świeżo wyciągnięty z piekarnika
Polecam! 🙂

Masełko musi być miękkie, czosnek przeciskam przez wyciskacz i łączę wszystkie składniki.
Bochenek chleba najlepiej świeży nacinam w szachownicę prawie do samego końca ale tak aby nie naciąć całkiem chleba.
Szczeliny smaruję w środku masłem czosnkowym, układam ser i szynkę jak na zdjęciach.
Następnie odkładam folią aluminiową. Piekę w 180' góra dół przez 20 min.
Następnie ściągam folię i piekę jeszcze przez 20 min.
Chlebek wyciągam i posypuję szczypiorkiem.
Podałam z sosem jogurtowo ziołowym (wszystkie składniki wymieszać). Chlebek najlepiej smakuje ciepły 🙂
Składniki
Przygotowanie
Masełko musi być miękkie, czosnek przeciskam przez wyciskacz i łączę wszystkie składniki.
Bochenek chleba najlepiej świeży nacinam w szachownicę prawie do samego końca ale tak aby nie naciąć całkiem chleba.
Szczeliny smaruję w środku masłem czosnkowym, układam ser i szynkę jak na zdjęciach.
Następnie odkładam folią aluminiową. Piekę w 180' góra dół przez 20 min.
Następnie ściągam folię i piekę jeszcze przez 20 min.
Chlebek wyciągam i posypuję szczypiorkiem.
Podałam z sosem jogurtowo ziołowym (wszystkie składniki wymieszać). Chlebek najlepiej smakuje ciepły 🙂