Chlebek bananowy
Mięciutki, pachnący bananami, obficie posypany czekoladą ❤ Smakuje niebiańsko!
Masło roztapiam. Banany rozgniatam widelcem na papkę. Dodaję przestudzone masło. Cukier i jajka miksuję na puszystą masę. Dodaję do bananów. Dodaję przesiane suche składniki ( mąka, sol, cynamon, soda) i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszam. Przekładam do foremki wyłożonej papierem. Jeśli został mi banan układam pokrojonego na wierzchu.
Posypuję pokrojoną czekoladą i łyżeczka grubego cukru (najlepiej brązowego ale biały też może być). Piekę w 170' góra dół przez 50-55 min. (sprawdzam patyczkiem)! bon appétit!
Składniki
Przygotowanie
Masło roztapiam. Banany rozgniatam widelcem na papkę. Dodaję przestudzone masło. Cukier i jajka miksuję na puszystą masę. Dodaję do bananów. Dodaję przesiane suche składniki ( mąka, sol, cynamon, soda) i sok z cytryny. Wszystko dokładnie mieszam. Przekładam do foremki wyłożonej papierem. Jeśli został mi banan układam pokrojonego na wierzchu.
Posypuję pokrojoną czekoladą i łyżeczka grubego cukru (najlepiej brązowego ale biały też może być). Piekę w 170' góra dół przez 50-55 min. (sprawdzam patyczkiem)! bon appétit!