Chrupiące pieczone udko z talarkami ziemniaczanymi
Szybki i pyszny obiad z piekarnika, udko idealnie chrupkie i soczyste! Polecam ❤

Udka myję, osuszam, pod skórę kurczaka upycham po jednej łyżce masła. Nacieram oliwą z przyprawą do kurczaka i przyprawą gyros, piekę ok godziny w 180' góra dół razem z talarkami ziemniaczanymi:
Ziemniaki (ok 1 kg) obieram i kroję w grubsze plastry. Do szklanki wlewam 1/4 oleju dodaje przyprawy, curry, kurkumę, tymianek, sol, pieprz i papryki (słodka i ostrą) mieszam i zalewam ziemniaki (rozprowadzam równomiernie).
Ziemniaki piekę w naczyniu żaroodpornym. Przez 45 min piekłam w 180' góra dół.
Podała z KASZĄ KUSKUS Z WARZYWAMI
Składniki
Przygotowanie
Udka myję, osuszam, pod skórę kurczaka upycham po jednej łyżce masła. Nacieram oliwą z przyprawą do kurczaka i przyprawą gyros, piekę ok godziny w 180' góra dół razem z talarkami ziemniaczanymi:
Ziemniaki (ok 1 kg) obieram i kroję w grubsze plastry. Do szklanki wlewam 1/4 oleju dodaje przyprawy, curry, kurkumę, tymianek, sol, pieprz i papryki (słodka i ostrą) mieszam i zalewam ziemniaki (rozprowadzam równomiernie).
Ziemniaki piekę w naczyniu żaroodpornym. Przez 45 min piekłam w 180' góra dół.
Podała z KASZĄ KUSKUS Z WARZYWAMI