Chrupiące zapiekane kajzerki z szynką, serem i pieczarkami
Pyszna i bardzo prosta przekąska na wieczór! ❤ Chrupiącą bułka, ciągnący się ser, szynka, pieczarki i masło czosnkowe w środku! ❤ Są przepyszne! Polecam!❤
![](https://pysznypomysl.pl/wp-content/uploads/2023/05/20221017_190213-01-1804x2000.jpeg)
Składniki na masło czosnkowe łączę ze sobą. Pieczarki kroję w plasterki i podpiekam na patelni na maśle aż pieczarki puszczą sok i się podpieką. Plasterki szynki i sera kroję na połowę. Bagietki nacinam nożem zgodnie z nacięciem na kajzerce.
W środek kajzerki wkładam łyżeczkę masła czosnkowego i smaruję środek. Na masło czosnkowe układam łyżeczkę pieczarek. W każde zagięcie wkładam zgięte na połowę szynkę i ser tak jak na zdjęciu. Resztę masła roztapiam w mikrofali i smaruję nim kajzerki. Zapiekam w 180' przez 15 min góra dół
Składniki
Przygotowanie
Składniki na masło czosnkowe łączę ze sobą. Pieczarki kroję w plasterki i podpiekam na patelni na maśle aż pieczarki puszczą sok i się podpieką. Plasterki szynki i sera kroję na połowę. Bagietki nacinam nożem zgodnie z nacięciem na kajzerce.
W środek kajzerki wkładam łyżeczkę masła czosnkowego i smaruję środek. Na masło czosnkowe układam łyżeczkę pieczarek. W każde zagięcie wkładam zgięte na połowę szynkę i ser tak jak na zdjęciu. Resztę masła roztapiam w mikrofali i smaruję nim kajzerki. Zapiekam w 180' przez 15 min góra dół