Chrupiące zapiekane kajzerki z szynką, serem i pieczarkami

Oceny

Pyszna i bardzo prosta przekąska na wieczór! ❤ Chrupiącą bułka, ciągnący się ser, szynka, pieczarki i masło czosnkowe w środku! ❤ Są przepyszne! Polecam!❤

TweetUdostępnij
Porcje5
Czas wykonania30 minut
 5 kajzerek
 20 dag szynki
 20 dag sera
 10 pieczarek
 1 łyżka masła
Masło czosnkowe:
  kostki masła miękkiego
 2 ząbki czosnku zgniecionego
  łyżeczki suszonego koperku
 sól, pieprz
1

Składniki na masło czosnkowe łączę ze sobą. Pieczarki kroję w plasterki i podpiekam na patelni na maśle aż pieczarki puszczą sok i się podpieką. Plasterki szynki i sera kroję na połowę. Bagietki nacinam nożem zgodnie z nacięciem na kajzerce.

2

W środek kajzerki wkładam łyżeczkę masła czosnkowego i smaruję środek. Na masło czosnkowe układam łyżeczkę pieczarek. W każde zagięcie wkładam zgięte na połowę szynkę i ser tak jak na zdjęciu. Resztę masła roztapiam w mikrofali i smaruję nim kajzerki. Zapiekam w 180' przez 15 min góra dół

Składniki

 5 kajzerek
 20 dag szynki
 20 dag sera
 10 pieczarek
 1 łyżka masła
Masło czosnkowe:
  kostki masła miękkiego
 2 ząbki czosnku zgniecionego
  łyżeczki suszonego koperku
 sól, pieprz

Przygotowanie

1

Składniki na masło czosnkowe łączę ze sobą. Pieczarki kroję w plasterki i podpiekam na patelni na maśle aż pieczarki puszczą sok i się podpieką. Plasterki szynki i sera kroję na połowę. Bagietki nacinam nożem zgodnie z nacięciem na kajzerce.

2

W środek kajzerki wkładam łyżeczkę masła czosnkowego i smaruję środek. Na masło czosnkowe układam łyżeczkę pieczarek. W każde zagięcie wkładam zgięte na połowę szynkę i ser tak jak na zdjęciu. Resztę masła roztapiam w mikrofali i smaruję nim kajzerki. Zapiekam w 180' przez 15 min góra dół

Chrupiące zapiekane kajzerki z szynką, serem i pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *