Ciasteczka maślane reniferki

Oceny

Te ciasteczka rozpływają się w ustach! Są idealnie chrupkie i maślane! A do tego mega proste więc zrobicie je ze swoimi dziećmi! ❤ Polecam! ❤

TweetUdostępnij
Porcje60
Czas wykonania1 godz. 20 minut
 250 g mąki
 0,50 szklanki cukru pudru
 190 g zimnego masła
 1 żółtko
1

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy do momentu uzyskania zwartej kuli ciasta. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na min. godzinę do lodówki. Po tym czasie dzielę ciasto na 2 części.

2

Jedna zostaje w lodówce drugą rozwałkowuje delikatnie na stolnicy podsypując mąką. Wykrawam w cieście ciastka o dowolnych wzorkach. U mnie okrągłe.

3

Następie układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę w 180' (opcja góra dół) ok 12 min aż będą delikatnie rumiane.

4

To samo robię z drugą częścią ciasta. Po wystudzeniu ciasteczka można dekorować.

5

Ja dekorowałam na wzór reniferów.

6

Czekoladą mleczną, m&m i precelkami ❤ Wyszły słodko i pysznie!

Składniki

 250 g mąki
 0,50 szklanki cukru pudru
 190 g zimnego masła
 1 żółtko

Przygotowanie

1

Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy do momentu uzyskania zwartej kuli ciasta. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na min. godzinę do lodówki. Po tym czasie dzielę ciasto na 2 części.

2

Jedna zostaje w lodówce drugą rozwałkowuje delikatnie na stolnicy podsypując mąką. Wykrawam w cieście ciastka o dowolnych wzorkach. U mnie okrągłe.

3

Następie układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę w 180' (opcja góra dół) ok 12 min aż będą delikatnie rumiane.

4

To samo robię z drugą częścią ciasta. Po wystudzeniu ciasteczka można dekorować.

5

Ja dekorowałam na wzór reniferów.

6

Czekoladą mleczną, m&m i precelkami ❤ Wyszły słodko i pysznie!

Ciasteczka maślane reniferki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *