Ciasteczka maślane reniferki
Te ciasteczka rozpływają się w ustach! Są idealnie chrupkie i maślane! A do tego mega proste więc zrobicie je ze swoimi dziećmi! ❤ Polecam! ❤
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy do momentu uzyskania zwartej kuli ciasta. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na min. godzinę do lodówki. Po tym czasie dzielę ciasto na 2 części.
Jedna zostaje w lodówce drugą rozwałkowuje delikatnie na stolnicy podsypując mąką. Wykrawam w cieście ciastka o dowolnych wzorkach. U mnie okrągłe.
Następie układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę w 180' (opcja góra dół) ok 12 min aż będą delikatnie rumiane.
To samo robię z drugą częścią ciasta. Po wystudzeniu ciasteczka można dekorować.
Ja dekorowałam na wzór reniferów.
Czekoladą mleczną, m&m i precelkami ❤ Wyszły słodko i pysznie!
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy do momentu uzyskania zwartej kuli ciasta. Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na min. godzinę do lodówki. Po tym czasie dzielę ciasto na 2 części.
Jedna zostaje w lodówce drugą rozwałkowuje delikatnie na stolnicy podsypując mąką. Wykrawam w cieście ciastka o dowolnych wzorkach. U mnie okrągłe.
Następie układam na blaszce wyłożonej papierem i piekę w 180' (opcja góra dół) ok 12 min aż będą delikatnie rumiane.
To samo robię z drugą częścią ciasta. Po wystudzeniu ciasteczka można dekorować.
Ja dekorowałam na wzór reniferów.
Czekoladą mleczną, m&m i precelkami ❤ Wyszły słodko i pysznie!