Ciastka francuskie z serem i dżemem borówkowym
Pyszne, chrupkie ciastka które robi się mega expresowo! Gwarantuje Wam ze połączenie kremowego sera i słodkiego dżemu, to idealne połączenie!❤ Polecam 🙂
![](https://pysznypomysl.pl/wp-content/uploads/2023/05/20220319_162158-01-1500x2000.jpeg)
Ser, mascarpone, ekstrakt, cukier i żółtko miksuję razem.
Wyciągam ciasto z lodówki i dzielę na 6 kawałków.
Na jedną część ciasta daję 2 łyżki nadzienia serowego i jedną dżemu i przykrywam drugą stroną ciasta.
Boki ciastka dociskam widelcem.
Smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję cukrem trzcinowy.
Piekę w 200' ok 20 min (aż będą ładnie rumiane) góra dół po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Składniki
Przygotowanie
Ser, mascarpone, ekstrakt, cukier i żółtko miksuję razem.
Wyciągam ciasto z lodówki i dzielę na 6 kawałków.
Na jedną część ciasta daję 2 łyżki nadzienia serowego i jedną dżemu i przykrywam drugą stroną ciasta.
Boki ciastka dociskam widelcem.
Smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję cukrem trzcinowy.
Piekę w 200' ok 20 min (aż będą ładnie rumiane) góra dół po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem.