Ciastka pizzowe z ciasta francuskiego
Szynkę i paprykę kroję w kostkę, cebulę w piórka, pieczarki w plasterki. Wszystko wrzucam na patelnię i chwilę podsmażam ok 7 min. Przyprawiam solą, pieprzem, słodką papryką. Odstawiam do wystudzenia. Ser ścieram na tarce i mieszam z wystudzonym farszem. Składniki na sos dokładnie mieszam.
Ciasto francuskie dziele na 6 kawałków. Każdy smaruję łyżeczka sosu (zostawiając miejsce przy brzegach)
Następnie nakładam solidną łyżkę farszu
Ciasto zamykam a boki dociskam widelcem
Nacinam środek w 3 miejscach. Smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję sezamem
Piekę w 200' góra dół przez 20 min.
Podaję z sosem pikantnym.
Składniki
Przygotowanie
Szynkę i paprykę kroję w kostkę, cebulę w piórka, pieczarki w plasterki. Wszystko wrzucam na patelnię i chwilę podsmażam ok 7 min. Przyprawiam solą, pieprzem, słodką papryką. Odstawiam do wystudzenia. Ser ścieram na tarce i mieszam z wystudzonym farszem. Składniki na sos dokładnie mieszam.
Ciasto francuskie dziele na 6 kawałków. Każdy smaruję łyżeczka sosu (zostawiając miejsce przy brzegach)
Następnie nakładam solidną łyżkę farszu
Ciasto zamykam a boki dociskam widelcem
Nacinam środek w 3 miejscach. Smaruję rozbełtanym jajkiem i posypuję sezamem
Piekę w 200' góra dół przez 20 min.
Podaję z sosem pikantnym.