Ciasto francuskie z szynką i serem camembert

Oceny

Pyszna przekąska z 3 składników! 🙂 Jeśli zastanawiacie się czy to jest dobre to już Wam mówię! Jest przepyszne! 🙂 Obsypane szczypiorkiem smakuje jeszcze lepiej! Kruche ciasto francuskie, wyrazisty ser i szynka 🙂

TweetUdostępnij
Porcje12
Czas wykonania30 minut
 1 opakowanie ciasta francuskiego
 1 opakowanie sera camembert np president
 12 plasterków szynki
1

Ciasto francuskie kroję na równe prostokąty (12). Ser kroję w plasterki. Każdy prostokąt nakłuwam widelcem w 2-3 miejscach.

2

Szynkę zawijam i układam na cieście francuskim. Na szynkę kładę kilka plasterków sera. Piekę w 190' przez 18-20 min. aż będą ładnie rumiane. Po wyciągnięciu posypuję szczypiorkiem.

3

Banalnie proste, mega szybkie i idealnie pyszne.

Składniki

 1 opakowanie ciasta francuskiego
 1 opakowanie sera camembert np president
 12 plasterków szynki

Przygotowanie

1

Ciasto francuskie kroję na równe prostokąty (12). Ser kroję w plasterki. Każdy prostokąt nakłuwam widelcem w 2-3 miejscach.

2

Szynkę zawijam i układam na cieście francuskim. Na szynkę kładę kilka plasterków sera. Piekę w 190' przez 18-20 min. aż będą ładnie rumiane. Po wyciągnięciu posypuję szczypiorkiem.

3

Banalnie proste, mega szybkie i idealnie pyszne.

Ciasto francuskie z szynką i serem camembert

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *