Ciasto kruche z rabarbarem
Idealnie maślane ciasto kruche z soczysty rabarbarem posypane obficie kruszonką! ❤️ Idealne do kawusi 🙂
Rabarbar umyć i odciąć liście, łodygi pokroić na kawałki ok 1 cm. Wymieszać z cynamonem dżemem i mąką.
Wszystkie składniki na ciasto kruche mieszamy ze sobą i ugniatamy do całkowitego połączenia składników. Ciasto uformuj z kulkę którą następnie spłaszcz, owiń folią i włóż na pół godz do lodówki.
Składniki na kruszonkę wsyp do miski i wymieszaj ze sobą (można mikserem). Formę posmaruj odrobinę masłem, następnie wyłóż papierem. Kruche ciasto wyciągnij z lodówki i rozwałkuj odrobinę wałkiem. Przełóż ciasto do formy i rękami rozprowadź dokładnie na całym spodzie formy.
Na ciasto wysyp cały rabarbar i rozprowadź równomiernie.
Następnie warstwę rabarbaru posyp obficie kruszonką.
Piekarnik nagrzej do temp. 180' góra dół. Piecz ciasto przez godzinę.
Później czekamy aż wystygnie i możemy zajadać się dowoli!
Składniki
Przygotowanie
Rabarbar umyć i odciąć liście, łodygi pokroić na kawałki ok 1 cm. Wymieszać z cynamonem dżemem i mąką.
Wszystkie składniki na ciasto kruche mieszamy ze sobą i ugniatamy do całkowitego połączenia składników. Ciasto uformuj z kulkę którą następnie spłaszcz, owiń folią i włóż na pół godz do lodówki.
Składniki na kruszonkę wsyp do miski i wymieszaj ze sobą (można mikserem). Formę posmaruj odrobinę masłem, następnie wyłóż papierem. Kruche ciasto wyciągnij z lodówki i rozwałkuj odrobinę wałkiem. Przełóż ciasto do formy i rękami rozprowadź dokładnie na całym spodzie formy.
Na ciasto wysyp cały rabarbar i rozprowadź równomiernie.
Następnie warstwę rabarbaru posyp obficie kruszonką.
Piekarnik nagrzej do temp. 180' góra dół. Piecz ciasto przez godzinę.
Później czekamy aż wystygnie i możemy zajadać się dowoli!