Deser banoffee

Oceny

Kruche ciasteczka, kajmak, banany i krem śmietankowy! Połączenie idealne! ❤ Pyszny i kremowy! Osłoda gwarantowana!
Smakuje tak pysznie jak wygląda!

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania20 minut
 150 g ciasteczek kruchych z czekoladą
 2 banany
 ¾ puszki kajmaku
Krem śmietankowy:
 300 ml śmietanki 30%
 130 g mascarpone
 2 łyżki cukru pudru
 2 łyżki śmietan fixu
1

Krem śmietankowy: śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier, fix i mascarpone, ponownie miksuję
Kajmak przekładam do miski i również chwilę miksuję, będzie się lepiej nakładał.
Banany kroje w plasterki, ciasteczka blenduje.

2

Do pucharków nakładam warstwami: ciasteczka,

3

kajmak,

4

banany (jak na zdjęciu)

5

krem śmietankowy (użyłam rękawa cukierniczego)

6

następnie ponownie ciasteczka,

7

kajmak i krem 🙂

8

Na wierzch ułożyłam banany i wszystko posypałam tartą czekoladą.

9

Gotowe!

Składniki

 150 g ciasteczek kruchych z czekoladą
 2 banany
 ¾ puszki kajmaku
Krem śmietankowy:
 300 ml śmietanki 30%
 130 g mascarpone
 2 łyżki cukru pudru
 2 łyżki śmietan fixu

Przygotowanie

1

Krem śmietankowy: śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier, fix i mascarpone, ponownie miksuję
Kajmak przekładam do miski i również chwilę miksuję, będzie się lepiej nakładał.
Banany kroje w plasterki, ciasteczka blenduje.

2

Do pucharków nakładam warstwami: ciasteczka,

3

kajmak,

4

banany (jak na zdjęciu)

5

krem śmietankowy (użyłam rękawa cukierniczego)

6

następnie ponownie ciasteczka,

7

kajmak i krem 🙂

8

Na wierzch ułożyłam banany i wszystko posypałam tartą czekoladą.

9

Gotowe!

Deser banoffee

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *