Deserek mocno truskawkowy

Oceny

Deserek mocno truskawkowy! ❤️ Z kremem z białej czekolady, kremem truskawkowym i biszkoptami! ❤️ Do tego sos truskawkowy i mamy deserek idealny! Jest wyśmienity!

TweetUdostępnij
Porcje6
Czas wykonania1 godz. 30 minut
Sos truskawkowy:
 200 g truskawek
 1 galaretka truskawkowa
  szklanki wody
Mus z białej czekolady:
 200 ml śmietanki kremówki
 150 g białej czekolady
 2 łyżeczki żelatyny
Krem truskawkowy:
 200 g truskawek
 1 łyżka cukru pudru
 2 łyżeczki żelatyny
 250 ml śmietanki 30%
 2 łyżki cukru pudru
 1 śmiatan fix
Dodatkowo:
 12 biszkoptów typu Lady fingers
 mięta, świeże truskawki do dekoracji
1

Sos truskawkowy:
Truskawki zalewam wodą, i blenduje. Zagotowuje i wsypuje galaretkę, dokładnie mieszam i studzę.
Mus z białej czekolady:
Żelatynę zalać 3 łyżeczkami wody i odstawić do napęcznienia. Polowe śmietanki podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę. Następnie dodać żelatynę i dobrze wymieszać aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Resztę śmietanki zmiksować aż będzie robiła się gęsta wtedy dodać czekoladę i miksować do połączenia.
Krem truskawkowy:
Truskawki blenduje i dodaję cukier chwilę podgrzewam i dodaję żelatynę, mieszam aż się rozpuści. Odstawiam do wystudzenia następnie na chwilę do lodówki. Śmietankę ubijam, dodaję fix śmietan i cukier puder. Następnie Truskawki z żelatyna i ponownie miksuję do połączenia.

2

Biszkopty kroję na połowę.

3

Każdy biszkopt moczę w sosie truskawkowym, następnie nakładam krem z białej czekolady

4

Znowu biszkopty moczone w sosie na koniec krem truskawkowy.

5

6

Dekoruję owocami i miętą

7

Składniki

Sos truskawkowy:
 200 g truskawek
 1 galaretka truskawkowa
  szklanki wody
Mus z białej czekolady:
 200 ml śmietanki kremówki
 150 g białej czekolady
 2 łyżeczki żelatyny
Krem truskawkowy:
 200 g truskawek
 1 łyżka cukru pudru
 2 łyżeczki żelatyny
 250 ml śmietanki 30%
 2 łyżki cukru pudru
 1 śmiatan fix
Dodatkowo:
 12 biszkoptów typu Lady fingers
 mięta, świeże truskawki do dekoracji

Przygotowanie

1

Sos truskawkowy:
Truskawki zalewam wodą, i blenduje. Zagotowuje i wsypuje galaretkę, dokładnie mieszam i studzę.
Mus z białej czekolady:
Żelatynę zalać 3 łyżeczkami wody i odstawić do napęcznienia. Polowe śmietanki podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę. Następnie dodać żelatynę i dobrze wymieszać aż się rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Resztę śmietanki zmiksować aż będzie robiła się gęsta wtedy dodać czekoladę i miksować do połączenia.
Krem truskawkowy:
Truskawki blenduje i dodaję cukier chwilę podgrzewam i dodaję żelatynę, mieszam aż się rozpuści. Odstawiam do wystudzenia następnie na chwilę do lodówki. Śmietankę ubijam, dodaję fix śmietan i cukier puder. Następnie Truskawki z żelatyna i ponownie miksuję do połączenia.

2

Biszkopty kroję na połowę.

3

Każdy biszkopt moczę w sosie truskawkowym, następnie nakładam krem z białej czekolady

4

Znowu biszkopty moczone w sosie na koniec krem truskawkowy.

5

6

Dekoruję owocami i miętą

7

Deserek mocno truskawkowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *