Deserek w pucharku z malinami
Krem śmietankowy, biszkopty, mus malinowy i mnóstwo malin! Smakuje wyśmienicie! ❤ Od dzisiaj to mój ulubiony deser w pucharku!
Do malin wlewam wodę i zagotowuje. Przez sito przecedzamy maliny tak aby pozbyć się pestek. Maliny wlewam do garnuszka j dodaję galaretkę i łyżkę cukru, dokładnie mieszam. Odstawiam do wystudzenia, mus ma być zimny prawie tężejący.
Krem śmietankowy: śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier, fix i mascarpone i ponownie miksuję. Na czas wystudzenia musu odkładam do lodówki.
Następnie przekładam do rękawa cukierniczego (tyłka wilton 2D) do pucharków wyciskam odrobinę kremu,
następnie układam biszkopt przekrojony na połowę (ja wcześniej zanurzyłam je w mieszance mleka z cukrem).
Następnie ponownie wyciskam krem i układam świeże maliny które ponownie przykrywam kremem.
Na krem wylewam mus malinowy, wkładam do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Na koniec wyciskam pozostały krem, zdobię malinami, paluszkami w czekoladzie, miętą i startą białą czekoladą.
Można jeszcze schłodzić w lodówce ale nie trzeba, można od razu jeść ❤ To jest takie pyszne!!❤
Deser z przepisu jest w sam raz z słodkością jeśli wolisz bardzo słodkie desery możesz dosłodzić więcej mus i krem.
Składniki
Przygotowanie
Do malin wlewam wodę i zagotowuje. Przez sito przecedzamy maliny tak aby pozbyć się pestek. Maliny wlewam do garnuszka j dodaję galaretkę i łyżkę cukru, dokładnie mieszam. Odstawiam do wystudzenia, mus ma być zimny prawie tężejący.
Krem śmietankowy: śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier, fix i mascarpone i ponownie miksuję. Na czas wystudzenia musu odkładam do lodówki.
Następnie przekładam do rękawa cukierniczego (tyłka wilton 2D) do pucharków wyciskam odrobinę kremu,
następnie układam biszkopt przekrojony na połowę (ja wcześniej zanurzyłam je w mieszance mleka z cukrem).
Następnie ponownie wyciskam krem i układam świeże maliny które ponownie przykrywam kremem.
Na krem wylewam mus malinowy, wkładam do lodówki do całkowitego zastygnięcia.
Na koniec wyciskam pozostały krem, zdobię malinami, paluszkami w czekoladzie, miętą i startą białą czekoladą.
Można jeszcze schłodzić w lodówce ale nie trzeba, można od razu jeść ❤ To jest takie pyszne!!❤
Deser z przepisu jest w sam raz z słodkością jeśli wolisz bardzo słodkie desery możesz dosłodzić więcej mus i krem.