Deserek w pucharku z malinami

Oceny

Krem śmietankowy, biszkopty, mus malinowy i mnóstwo malin! Smakuje wyśmienicie! ❤ Od dzisiaj to mój ulubiony deser w pucharku!

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania45 minut
 4 sztuki biszkoptów typu Lady fingers
Krem śmietankowy:
 250 ml śmietanki 30%
 130 g mascarpone
 2 łyżki cukru pudru
 1 łyżka śmietan fixu
Mus malinowy:
 300 g malin mrożonych lub świeżych
 1 łyżka cukru
 0,50 szklanki wody
 1 galaretka malinowa
Dodatkowo:
 150 g świeżych malin
1

Do malin wlewam wodę i zagotowuje. Przez sito przecedzamy maliny tak aby pozbyć się pestek. Maliny wlewam do garnuszka j dodaję galaretkę i łyżkę cukru, dokładnie mieszam. Odstawiam do wystudzenia, mus ma być zimny prawie tężejący.
Krem śmietankowy: śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier, fix i mascarpone i ponownie miksuję. Na czas wystudzenia musu odkładam do lodówki.

2

Następnie przekładam do rękawa cukierniczego (tyłka wilton 2D) do pucharków wyciskam odrobinę kremu,

3

następnie układam biszkopt przekrojony na połowę (ja wcześniej zanurzyłam je w mieszance mleka z cukrem).

4

Następnie ponownie wyciskam krem i układam świeże maliny które ponownie przykrywam kremem.

5

Na krem wylewam mus malinowy, wkładam do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

6

Na koniec wyciskam pozostały krem, zdobię malinami, paluszkami w czekoladzie, miętą i startą białą czekoladą.

7

Można jeszcze schłodzić w lodówce ale nie trzeba, można od razu jeść ❤ To jest takie pyszne!!❤

8

Deser z przepisu jest w sam raz z słodkością jeśli wolisz bardzo słodkie desery możesz dosłodzić więcej mus i krem.

KategoriaTagi, ,

Składniki

 4 sztuki biszkoptów typu Lady fingers
Krem śmietankowy:
 250 ml śmietanki 30%
 130 g mascarpone
 2 łyżki cukru pudru
 1 łyżka śmietan fixu
Mus malinowy:
 300 g malin mrożonych lub świeżych
 1 łyżka cukru
 0,50 szklanki wody
 1 galaretka malinowa
Dodatkowo:
 150 g świeżych malin

Przygotowanie

1

Do malin wlewam wodę i zagotowuje. Przez sito przecedzamy maliny tak aby pozbyć się pestek. Maliny wlewam do garnuszka j dodaję galaretkę i łyżkę cukru, dokładnie mieszam. Odstawiam do wystudzenia, mus ma być zimny prawie tężejący.
Krem śmietankowy: śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier, fix i mascarpone i ponownie miksuję. Na czas wystudzenia musu odkładam do lodówki.

2

Następnie przekładam do rękawa cukierniczego (tyłka wilton 2D) do pucharków wyciskam odrobinę kremu,

3

następnie układam biszkopt przekrojony na połowę (ja wcześniej zanurzyłam je w mieszance mleka z cukrem).

4

Następnie ponownie wyciskam krem i układam świeże maliny które ponownie przykrywam kremem.

5

Na krem wylewam mus malinowy, wkładam do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

6

Na koniec wyciskam pozostały krem, zdobię malinami, paluszkami w czekoladzie, miętą i startą białą czekoladą.

7

Można jeszcze schłodzić w lodówce ale nie trzeba, można od razu jeść ❤ To jest takie pyszne!!❤

8

Deser z przepisu jest w sam raz z słodkością jeśli wolisz bardzo słodkie desery możesz dosłodzić więcej mus i krem.

Deserek w pucharku z malinami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *