Devolay z serem pleśniowym w panierce panko z czarnuszką
Devolay z serem pleśniowym w panierce panko z czarnuszką ❤ Do tego domowe frytki i surówka z kapusty pekińskiej 🤤👌❤ To był wyśmienity obiad pyszny w każdym kęsie! ❤ Koniecznie spróbujcie tych domowych frytek!
Piersi oczyszczam i każdą nacinam wzdłuż tak alby można było ubić ją całą i zrobić dużego kotleta. Ubijam delikatnie aby nie zrobiły się dziury. Kotlety oprószam przyprawami z obydwu stron.
Na środku każdego układam po 4 plasterki sera, porcję pietruszki oraz łyżeczkę masła. Zawijamy pierś jak krokieta. Spinamy wykałaczką aby się nie otworzyła.
Panierujemy w jajku, mące i panierce panko z czarnuszka.
Smażę na oleju aż się zarumienią z każdej strony.
Następnie dopiekam w piekarniku w 180' przez 30 min.
Ok 8 ziemniaków dobrze myję lub obieram ze skórki. Kroję w słupki mniej więcej tej samej wielkości. Ziemniaki zalewam wodą i odstawiam na 10 min. Następnie odcedzam wodę i dobrze osuszam ziemniaki.
Smażę na oleju (ja w frytkownicy) przez ok 10-12 min aż będą w środku miękkie i się zarumienią. Odcedzam z oleju i solę.
Surówka:
W kapuście wykrawam łyko i szatkuje kapustę na mniejsze kawałki. Marchewkę obieram i ucieram na tarce (ta stroną do surówek taka mniejsza) cebulę ucieram jak marchewkę. Dodaje resztę składników i mieszam wszystko. Na koniec do lodowy na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.
Składniki
Przygotowanie
Piersi oczyszczam i każdą nacinam wzdłuż tak alby można było ubić ją całą i zrobić dużego kotleta. Ubijam delikatnie aby nie zrobiły się dziury. Kotlety oprószam przyprawami z obydwu stron.
Na środku każdego układam po 4 plasterki sera, porcję pietruszki oraz łyżeczkę masła. Zawijamy pierś jak krokieta. Spinamy wykałaczką aby się nie otworzyła.
Panierujemy w jajku, mące i panierce panko z czarnuszka.
Smażę na oleju aż się zarumienią z każdej strony.
Następnie dopiekam w piekarniku w 180' przez 30 min.
Ok 8 ziemniaków dobrze myję lub obieram ze skórki. Kroję w słupki mniej więcej tej samej wielkości. Ziemniaki zalewam wodą i odstawiam na 10 min. Następnie odcedzam wodę i dobrze osuszam ziemniaki.
Smażę na oleju (ja w frytkownicy) przez ok 10-12 min aż będą w środku miękkie i się zarumienią. Odcedzam z oleju i solę.
Surówka:
W kapuście wykrawam łyko i szatkuje kapustę na mniejsze kawałki. Marchewkę obieram i ucieram na tarce (ta stroną do surówek taka mniejsza) cebulę ucieram jak marchewkę. Dodaje resztę składników i mieszam wszystko. Na koniec do lodowy na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.