Devolay z serem pleśniowym w panierce panko z czarnuszką

Oceny

Devolay z serem pleśniowym w panierce panko z czarnuszką ❤ Do tego domowe frytki i surówka z kapusty pekińskiej 🤤👌❤ To był wyśmienity obiad pyszny w każdym kęsie! ❤ Koniecznie spróbujcie tych domowych frytek!

TweetUdostępnij
Porcje2
Czas wykonania45 minut
 2 piersi z kurczaka
 8 plasterków serka pleśniowego np president
 2 łyżki skrojonej pietruszki natki
 2 łyżeczki masła
 sól pieprz papryka słodka
Do panierowania:
 Mąka jajko panierka panko wymieszana z czarnuszka
Domowe frytki:
 8 ziemniaków
 olej
 sól
Surówka:
 1 duża kapusta pekińska
 2 średnie marchewki
 1 cebula
 4 łyżki dobrego majonezu
 sok z połowy cytryny
 1 łyżka cukru pudru
 sól pieprz do smaku
1

Piersi oczyszczam i każdą nacinam wzdłuż tak alby można było ubić ją całą i zrobić dużego kotleta. Ubijam delikatnie aby nie zrobiły się dziury. Kotlety oprószam przyprawami z obydwu stron.

2

Na środku każdego układam po 4 plasterki sera, porcję pietruszki oraz łyżeczkę masła. Zawijamy pierś jak krokieta. Spinamy wykałaczką aby się nie otworzyła.

3

Panierujemy w jajku, mące i panierce panko z czarnuszka.

4

5

Smażę na oleju aż się zarumienią z każdej strony.

6

Następnie dopiekam w piekarniku w 180' przez 30 min.

7

Ok 8 ziemniaków dobrze myję lub obieram ze skórki. Kroję w słupki mniej więcej tej samej wielkości. Ziemniaki zalewam wodą i odstawiam na 10 min. Następnie odcedzam wodę i dobrze osuszam ziemniaki.

8

Smażę na oleju (ja w frytkownicy) przez ok 10-12 min aż będą w środku miękkie i się zarumienią. Odcedzam z oleju i solę.

9

Surówka:
W kapuście wykrawam łyko i szatkuje kapustę na mniejsze kawałki. Marchewkę obieram i ucieram na tarce (ta stroną do surówek taka mniejsza) cebulę ucieram jak marchewkę. Dodaje resztę składników i mieszam wszystko. Na koniec do lodowy na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.

Składniki

 2 piersi z kurczaka
 8 plasterków serka pleśniowego np president
 2 łyżki skrojonej pietruszki natki
 2 łyżeczki masła
 sól pieprz papryka słodka
Do panierowania:
 Mąka jajko panierka panko wymieszana z czarnuszka
Domowe frytki:
 8 ziemniaków
 olej
 sól
Surówka:
 1 duża kapusta pekińska
 2 średnie marchewki
 1 cebula
 4 łyżki dobrego majonezu
 sok z połowy cytryny
 1 łyżka cukru pudru
 sól pieprz do smaku

Przygotowanie

1

Piersi oczyszczam i każdą nacinam wzdłuż tak alby można było ubić ją całą i zrobić dużego kotleta. Ubijam delikatnie aby nie zrobiły się dziury. Kotlety oprószam przyprawami z obydwu stron.

2

Na środku każdego układam po 4 plasterki sera, porcję pietruszki oraz łyżeczkę masła. Zawijamy pierś jak krokieta. Spinamy wykałaczką aby się nie otworzyła.

3

Panierujemy w jajku, mące i panierce panko z czarnuszka.

4

5

Smażę na oleju aż się zarumienią z każdej strony.

6

Następnie dopiekam w piekarniku w 180' przez 30 min.

7

Ok 8 ziemniaków dobrze myję lub obieram ze skórki. Kroję w słupki mniej więcej tej samej wielkości. Ziemniaki zalewam wodą i odstawiam na 10 min. Następnie odcedzam wodę i dobrze osuszam ziemniaki.

8

Smażę na oleju (ja w frytkownicy) przez ok 10-12 min aż będą w środku miękkie i się zarumienią. Odcedzam z oleju i solę.

9

Surówka:
W kapuście wykrawam łyko i szatkuje kapustę na mniejsze kawałki. Marchewkę obieram i ucieram na tarce (ta stroną do surówek taka mniejsza) cebulę ucieram jak marchewkę. Dodaje resztę składników i mieszam wszystko. Na koniec do lodowy na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.

Devolay z serem pleśniowym w panierce panko z czarnuszką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *