Domowa szynka z piekarnika
Uwielbiam domowe wędliny, dzisiaj upiekłam szynkę na kanapki!❤ wyszła pyszna, delikatna i krucha! Robi się ją naprawdę prosto a wyśmienity smak gwarantowany 🙂
Szynkę myje i osuszam. Oliwę mieszam z przyprawami do marynaty i dokładnie nacieram szynkę z każdej strony.
Szynkę układam w naczyniu i wkładam do lodówki na całą noc.
Do naczynia żaroodpornego wlewam 1/4 szklanki gorącej wody i 1/4 szklanki oliwy, wrzucam ziele angielskie liść laurowy i rozmaryn. Do naczynia wkładam szynkę i przykrywam. Piekę w 175' przez 90 min, następnie odkrywam i podpiekam szynkę przez 15 min zwiększając temp do 190'. Podpiekam jedną stronę a następnie obracam szynkę i podpiekam drugą.
Kiedy szynka jest upieczona wyłączam piekarnik, naczynie z szynką przykrywam i zostawiam w piekarniku do wystudzenia. Kiedy piekarnik jest już zimny wyciągam szynkę. Kroję wystudzoną. Kanapki z domową szynką super smakują z
PASTA JAJECZNA
Składniki
Przygotowanie
Szynkę myje i osuszam. Oliwę mieszam z przyprawami do marynaty i dokładnie nacieram szynkę z każdej strony.
Szynkę układam w naczyniu i wkładam do lodówki na całą noc.
Do naczynia żaroodpornego wlewam 1/4 szklanki gorącej wody i 1/4 szklanki oliwy, wrzucam ziele angielskie liść laurowy i rozmaryn. Do naczynia wkładam szynkę i przykrywam. Piekę w 175' przez 90 min, następnie odkrywam i podpiekam szynkę przez 15 min zwiększając temp do 190'. Podpiekam jedną stronę a następnie obracam szynkę i podpiekam drugą.
Kiedy szynka jest upieczona wyłączam piekarnik, naczynie z szynką przykrywam i zostawiam w piekarniku do wystudzenia. Kiedy piekarnik jest już zimny wyciągam szynkę. Kroję wystudzoną. Kanapki z domową szynką super smakują z
PASTA JAJECZNA