Domowe frytki:
Idealnie chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku! 🙂 Pyszne jako dodatek do mięs lub przekąska! 🙂

Ok 8 ziemniaków dobrze myję lub obieram ze skórki. Kroję w słupki mniej więcej tej samej wielkości. Ziemniaki zalewam wodą i odstawiam na 10 min. Następnie odcedzam wodę i dobrze osuszam ziemniaki.
Smażę na oleju (ja w frytkownicy) przez ok 10-12 min aż będą w środku miękkie i się zarumienią.
Odcedzam z oleju i solę.
Składniki
Przygotowanie
Ok 8 ziemniaków dobrze myję lub obieram ze skórki. Kroję w słupki mniej więcej tej samej wielkości. Ziemniaki zalewam wodą i odstawiam na 10 min. Następnie odcedzam wodę i dobrze osuszam ziemniaki.
Smażę na oleju (ja w frytkownicy) przez ok 10-12 min aż będą w środku miękkie i się zarumienią.
Odcedzam z oleju i solę.