Domowe frytki:

Oceny

Idealnie chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku! 🙂 Pyszne jako dodatek do mięs lub przekąska! 🙂

TweetUdostępnij
Porcje2
Czas wykonania25 minut
 8 ziemniaków
 olej
 sól
1

Ok 8 ziemniaków dobrze myję lub obieram ze skórki. Kroję w słupki mniej więcej tej samej wielkości. Ziemniaki zalewam wodą i odstawiam na 10 min. Następnie odcedzam wodę i dobrze osuszam ziemniaki.

2

Smażę na oleju (ja w frytkownicy) przez ok 10-12 min aż będą w środku miękkie i się zarumienią.

3

Odcedzam z oleju i solę.

Składniki

 8 ziemniaków
 olej
 sól

Przygotowanie

1

Ok 8 ziemniaków dobrze myję lub obieram ze skórki. Kroję w słupki mniej więcej tej samej wielkości. Ziemniaki zalewam wodą i odstawiam na 10 min. Następnie odcedzam wodę i dobrze osuszam ziemniaki.

2

Smażę na oleju (ja w frytkownicy) przez ok 10-12 min aż będą w środku miękkie i się zarumienią.

3

Odcedzam z oleju i solę.

Domowe frytki:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *