Domowe zapiekanki z szynką

Oceny

Domowe zapiekanki z szynką, pieczarkami, pomidorem i serem. Polane ketchupem i posypane szczypiorkiem. Proste szybkie i pyszne!

TweetUdostępnij
Porcje3
Czas wykonania30 minut
 3 bagietki u mnie razowe (mogą być też bułki)
 0,50 kostki miękkiego masła
 3 ząbki czosnku
 1 pomidor
 200 g szynki
 10 pieczarek
 300 g sera
Dodatkowo:
 ketchup
 szczypiorek
 papryka słodka w proszku
1

Masło łączę z rozgniecionym czosnkiem. Mieszam wszystko do połączenia składników ( można doprawić solą i pieprzem). Bułkę lub bagietkę kroję wzdłuż. Każdy kawałek bagietki smakuję masłem czosnkowym.

2

Pieczarki i pomidory kroję w cienkie plasterki. Na bułce układam pieczarki (można je wcześniej chwilę poddusić na maśle), szynkę i pomidory.

3

Wszystko obficie posypuję startym serem i papryką słodką.

4

Piekę 20 min. Góra dół 170'.

5

Po upieczeniu polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem!

Składniki

 3 bagietki u mnie razowe (mogą być też bułki)
 0,50 kostki miękkiego masła
 3 ząbki czosnku
 1 pomidor
 200 g szynki
 10 pieczarek
 300 g sera
Dodatkowo:
 ketchup
 szczypiorek
 papryka słodka w proszku

Przygotowanie

1

Masło łączę z rozgniecionym czosnkiem. Mieszam wszystko do połączenia składników ( można doprawić solą i pieprzem). Bułkę lub bagietkę kroję wzdłuż. Każdy kawałek bagietki smakuję masłem czosnkowym.

2

Pieczarki i pomidory kroję w cienkie plasterki. Na bułce układam pieczarki (można je wcześniej chwilę poddusić na maśle), szynkę i pomidory.

3

Wszystko obficie posypuję startym serem i papryką słodką.

4

Piekę 20 min. Góra dół 170'.

5

Po upieczeniu polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem!

Domowe zapiekanki z szynką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *