Domowe zapiekanki z szynką
Domowe zapiekanki z szynką, pieczarkami, pomidorem i serem. Polane ketchupem i posypane szczypiorkiem. Proste szybkie i pyszne!
Masło łączę z rozgniecionym czosnkiem. Mieszam wszystko do połączenia składników ( można doprawić solą i pieprzem). Bułkę lub bagietkę kroję wzdłuż. Każdy kawałek bagietki smakuję masłem czosnkowym.
Pieczarki i pomidory kroję w cienkie plasterki. Na bułce układam pieczarki (można je wcześniej chwilę poddusić na maśle), szynkę i pomidory.
Wszystko obficie posypuję startym serem i papryką słodką.
Piekę 20 min. Góra dół 170'.
Po upieczeniu polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem!
Składniki
Przygotowanie
Masło łączę z rozgniecionym czosnkiem. Mieszam wszystko do połączenia składników ( można doprawić solą i pieprzem). Bułkę lub bagietkę kroję wzdłuż. Każdy kawałek bagietki smakuję masłem czosnkowym.
Pieczarki i pomidory kroję w cienkie plasterki. Na bułce układam pieczarki (można je wcześniej chwilę poddusić na maśle), szynkę i pomidory.
Wszystko obficie posypuję startym serem i papryką słodką.
Piekę 20 min. Góra dół 170'.
Po upieczeniu polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem!