Expressowe zapiekane bagietki czosnkowe z szynką, serem i pomidorkami!

Oceny

Idealne kiedy nie mamy czasu a chcemy zjeść coś pysznego lub gdy zaskoczą nas niezapowiedziani goście. Idealnie chrupiące i pyszne 🙂

TweetUdostępnij
Porcje3
Czas wykonania20 minut
 2 bagietki czosnkowe gotowe do upieczenia (moje z biedronki)
 12 plasterków szynki
 12 plasterków sera
 12 pomidorków koktajlowych
 listki bazylii
 oliwa do pokropienia
 bazylia do posypania
1

Bagietkę kroję w kawałki i układam na blaszce na każdym kawałku kładę plasterek sera, szynki, przekrojonego na połowę pomidorka.

2

Wszystkie kawałki skrapiam oliwą, posypuje delikatnie bazylia i układam Listki bazylii. Piekę tak jak na opakowaniu bagietki w 200' ok 12-13 min

3

Wyciągam, lekko studzę i zajadam!

Składniki

 2 bagietki czosnkowe gotowe do upieczenia (moje z biedronki)
 12 plasterków szynki
 12 plasterków sera
 12 pomidorków koktajlowych
 listki bazylii
 oliwa do pokropienia
 bazylia do posypania

Przygotowanie

1

Bagietkę kroję w kawałki i układam na blaszce na każdym kawałku kładę plasterek sera, szynki, przekrojonego na połowę pomidorka.

2

Wszystkie kawałki skrapiam oliwą, posypuje delikatnie bazylia i układam Listki bazylii. Piekę tak jak na opakowaniu bagietki w 200' ok 12-13 min

3

Wyciągam, lekko studzę i zajadam!

Expressowe zapiekane bagietki czosnkowe z szynką, serem i pomidorkami!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *