Fileciki z kurczaka w boczku w sosie z serem camembert
Pyszny i szybki obiad który zrobicie w 30 min! Soczysta pierś zawinięta w boczek i kremowy intensywny sos! Polecam! 🙂
Filet kroję na mniejsze kawałki. Oprószam solą pieprzem i słodką papryką.
Każdy kawałek owijam dokładnie plastrem boczku.
Smażę na patelni z obydwu stron aż będą rumiane. Ściągam z patelni.
Cebulkę kroję w drobną kostkę, podsmażam na patelni. Zalewam bulionem i śmietanką, gotuję sos. Dodaję camembert i znowu gotuję aż sos lekko zgęstnieje. Przyprawiam sola pieprzem i słodką papryka. Na koniec dodaję pietruszkę.
Mieszam i dodaję kurczaka. Duszę z sosem ok 5-7 min. Podaję z ryżem.
Składniki
Przygotowanie
Filet kroję na mniejsze kawałki. Oprószam solą pieprzem i słodką papryką.
Każdy kawałek owijam dokładnie plastrem boczku.
Smażę na patelni z obydwu stron aż będą rumiane. Ściągam z patelni.
Cebulkę kroję w drobną kostkę, podsmażam na patelni. Zalewam bulionem i śmietanką, gotuję sos. Dodaję camembert i znowu gotuję aż sos lekko zgęstnieje. Przyprawiam sola pieprzem i słodką papryka. Na koniec dodaję pietruszkę.
Mieszam i dodaję kurczaka. Duszę z sosem ok 5-7 min. Podaję z ryżem.