Młoda marchewka duszona na maśle
Pyszny dodatek do obiadu 🙂 wyśmienita zamiast surówki! 🙂
Marchewki myję, odcinam łodygi zostawiając końcówkę. Gotuję w osolonej wodzie przez 20 min. Po tym czasie wyciągam i osuszam marchewki.
Nożykiem delikatnie ściągam skórkę z marchewki. Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam marchewkę, szczyptę tymianku, soli, pieprzu, cukru i Vegety. Duszę marchewkę przez 10 min. Następnie ściągam pokrywkę i przez 3 min podpiekam na większym ogniu.
Składniki
Przygotowanie
Marchewki myję, odcinam łodygi zostawiając końcówkę. Gotuję w osolonej wodzie przez 20 min. Po tym czasie wyciągam i osuszam marchewki.
Nożykiem delikatnie ściągam skórkę z marchewki. Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam marchewkę, szczyptę tymianku, soli, pieprzu, cukru i Vegety. Duszę marchewkę przez 10 min. Następnie ściągam pokrywkę i przez 3 min podpiekam na większym ogniu.