Młoda marchewka duszona na maśle

Oceny

Pyszny dodatek do obiadu 🙂 wyśmienita zamiast surówki! 🙂

TweetUdostępnij
Porcje3
Czas wykonania35 minut
 8 marchewek
 3 łyżki masła
 tymianek, sol, pieprz, Vegeta, świeży koperek, cukier
1

Marchewki myję, odcinam łodygi zostawiając końcówkę. Gotuję w osolonej wodzie przez 20 min. Po tym czasie wyciągam i osuszam marchewki.

2

Nożykiem delikatnie ściągam skórkę z marchewki. Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam marchewkę, szczyptę tymianku, soli, pieprzu, cukru i Vegety. Duszę marchewkę przez 10 min. Następnie ściągam pokrywkę i przez 3 min podpiekam na większym ogniu.

KategoriaTagi

Składniki

 8 marchewek
 3 łyżki masła
 tymianek, sol, pieprz, Vegeta, świeży koperek, cukier

Przygotowanie

1

Marchewki myję, odcinam łodygi zostawiając końcówkę. Gotuję w osolonej wodzie przez 20 min. Po tym czasie wyciągam i osuszam marchewki.

2

Nożykiem delikatnie ściągam skórkę z marchewki. Na patelni rozpuszczam masło, wrzucam marchewkę, szczyptę tymianku, soli, pieprzu, cukru i Vegety. Duszę marchewkę przez 10 min. Następnie ściągam pokrywkę i przez 3 min podpiekam na większym ogniu.

Młoda marchewka duszona na maśle

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *