Mocno czekoladowe muffinki z kawałkami czekolady i kremem śmietankowym
Mocno czekoladowe muffinki z kawałkami czekolady i kremem śmietankowym! Mega szybkie i proste! 🙂 Idealne na osłodę i do kawusi! Są puszyste i nie są zbite! Polecam! ❤
Nagrzewam piekarnik do 180'. Składniki suche przysypuje do miski i mieszam do połączenia.
Mokre składniki łączę w osobę misce. Do składników suchych dodaję składniki mokre i zsiekaną czekoladę i mieszam krótko tylko do połączenia składników.
Blachę do muffinek wykładam papilotkami.
Papilotki napełniam masą na muffinki tak aby zapełnić papilotkę w 3/4. Piekę muffinki przez 25 min.
Opcja góra dół w 180'. Po upieczeniu wyciągam muffinki z formy do pieczenia i odstawiam do wystudzenia.
Wychodzą puszyste, wilgotne i mocno czekoladowe!
Krem:
Śmietankę miksuję aż zrobi się sztywna, dodaję mascarpone, cukier puder i fix. Ponownie miksuję. Przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam na wystudzone babeczki. Ozdobiłam czipsami czekoladowymi, malinami i miętą. Polecam!
Składniki
Przygotowanie
Nagrzewam piekarnik do 180'. Składniki suche przysypuje do miski i mieszam do połączenia.
Mokre składniki łączę w osobę misce. Do składników suchych dodaję składniki mokre i zsiekaną czekoladę i mieszam krótko tylko do połączenia składników.
Blachę do muffinek wykładam papilotkami.
Papilotki napełniam masą na muffinki tak aby zapełnić papilotkę w 3/4. Piekę muffinki przez 25 min.
Opcja góra dół w 180'. Po upieczeniu wyciągam muffinki z formy do pieczenia i odstawiam do wystudzenia.
Wychodzą puszyste, wilgotne i mocno czekoladowe!
Krem:
Śmietankę miksuję aż zrobi się sztywna, dodaję mascarpone, cukier puder i fix. Ponownie miksuję. Przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam na wystudzone babeczki. Ozdobiłam czipsami czekoladowymi, malinami i miętą. Polecam!