Muffinki z jagodami i polewą z białej czekolady
Przepyszne! naszpikowane jagodami, miękkie i puszyste! Uwielbiam je 🙂 najlepsze, ze słodziutką polewą z białej czekolady! 🙂
Wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek, soda,sól) mieszamy ze sobą. Dodajemy składniki mokre ( woda, olej, ocet) i mieszamy szybko i sprawnie od dna miski. Nie za długo!
W formie do muffinek układam papilotki (u mnie 12)
nakładam łyżkę ciasta
i wrzucam łyżeczkę jagód. Następnie przykrywam je kolejna warstwą ciasta i na wierzch układam znowu jagody (mają być konkretnie naszpikowane!).
Piekę w 180' góra dół przez ok 25 min.
Przygotowuje polewę:
Mleko podgrzewam i dodaję masło do rozpuszczenia. Ściągam z ognia i dodaje czekoladę. Mieszam aż się rozpuści. Polewam muffiny czekoladą.
Składniki
Przygotowanie
Wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek, soda,sól) mieszamy ze sobą. Dodajemy składniki mokre ( woda, olej, ocet) i mieszamy szybko i sprawnie od dna miski. Nie za długo!
W formie do muffinek układam papilotki (u mnie 12)
nakładam łyżkę ciasta
i wrzucam łyżeczkę jagód. Następnie przykrywam je kolejna warstwą ciasta i na wierzch układam znowu jagody (mają być konkretnie naszpikowane!).
Piekę w 180' góra dół przez ok 25 min.
Przygotowuje polewę:
Mleko podgrzewam i dodaję masło do rozpuszczenia. Ściągam z ognia i dodaje czekoladę. Mieszam aż się rozpuści. Polewam muffiny czekoladą.