Nuggetsy z kurczaka w panierce panko
Idealnie doprawione mięso mielone które nadało intensywny i soczysty smak nuggetsów ! Wspaniale chrupkie dzięki panierce panko! To jest pyszne! do tego frytki, surówka coleslaw i sos czosnkowy!❤ Polecam Wam ten obiad!
Kurczaka kroje na mniejsze kawałki i miele w maszynce. Dodaję do mięsa pozostałe składniki i dobrze wyrabiam ręką aby dokładnie się połączyły.
Jeśli mięso bardzo się lepi dodaję trochę wody i jeszcze chwilę wyrabiam. Odkładam mięso do lodówki na ok godzinę.
Po tym czasie formuję z mięsa ok 20 kuleczek i każdą delikatnie spłaszczam. Panieruje w mące, jajku i panierce panko.
Smażę aż będą mocno rumiane z każdej strony!
Nuggetsy można też piec w piekarniku 180' przez 30 min
Podaję z frytkami, do tego sosik ketchupowy ( ketchup, musztarda + majonez i jogurt naturalny) lub czosnkowym ( majonez, jogurt, czosnek pieprz i sól) albo zwykły ketchup.
Są najlepsze!!
Składniki
Przygotowanie
Kurczaka kroje na mniejsze kawałki i miele w maszynce. Dodaję do mięsa pozostałe składniki i dobrze wyrabiam ręką aby dokładnie się połączyły.
Jeśli mięso bardzo się lepi dodaję trochę wody i jeszcze chwilę wyrabiam. Odkładam mięso do lodówki na ok godzinę.
Po tym czasie formuję z mięsa ok 20 kuleczek i każdą delikatnie spłaszczam. Panieruje w mące, jajku i panierce panko.
Smażę aż będą mocno rumiane z każdej strony!
Nuggetsy można też piec w piekarniku 180' przez 30 min
Podaję z frytkami, do tego sosik ketchupowy ( ketchup, musztarda + majonez i jogurt naturalny) lub czosnkowym ( majonez, jogurt, czosnek pieprz i sól) albo zwykły ketchup.
Są najlepsze!!