Obłędne mini serniczki lotus

Oceny

Kremowa i delikatna masa serowa z ciasteczkowym korzennym spodem i krem z białej czekolady ❤ Idealne do kawusi! ❤Polecam!

TweetUdostępnij
Porcje12
Czas wykonania1 godz.
Spód:
 200 g ciasteczek lotus
 50 g masła
Ser:
 400 g sera białego(u mnie zwykły deliaktny z biedronki zblendowany na gładką masę)
 250 g mascarpone
 0,50 szklanki drobnego cukru
 2 jajka
 1 budyń waniliowy bez cukru
 1 łyżeczka pasty waniliowej
Krem: (robię dzień wcześniej)
 100 ml śmietanki kremówki 36%
 100 g serka mascarpone
 100 g białej czekolady
1

Ciasteczka blenduje na pył. Dodaję roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszam. 12 papilotek wkładam do formy.

2

Do każdej papilotki wkładam po łyżce zmiksowanych ciasteczek i lekko ugniatam.

3

Wszystkie składniki na sernik wkładam do miski i miksuję do uzyskania jednolitej masy. Ser przelewam do papilotek, wyjdzie Wam prawie do brzegów.

4

Piekę 20 min w 160' góra dół. Następnie wyciągam i studzę. Kiedy wystygną przekładam do lodówki.

5

Bazę pod krem i serniczki zrobiłam wieczorem a dekoruję rano następnego dnia.

6

Krem: Śmietankę podgrzewam aż będzie gorąca ale nie gotuję. Wrzucam potafelkowaną czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Mase odkładam do lodówki na ok 10 godz, ja na całą noc. Po tym czasie ubijam masę z mascarpone aż utworzy się gęsty krem. Krem przekładam do rękawa cukierniczego.

7

Serniczki wyciągam z papilotków, wyciskam krem i dekoruje, ja ciasteczkami lotus. Serniczki są bardzo kremowe, nie są zbite!❤ Smakują obłędnie!

Składniki

Spód:
 200 g ciasteczek lotus
 50 g masła
Ser:
 400 g sera białego(u mnie zwykły deliaktny z biedronki zblendowany na gładką masę)
 250 g mascarpone
 0,50 szklanki drobnego cukru
 2 jajka
 1 budyń waniliowy bez cukru
 1 łyżeczka pasty waniliowej
Krem: (robię dzień wcześniej)
 100 ml śmietanki kremówki 36%
 100 g serka mascarpone
 100 g białej czekolady

Przygotowanie

1

Ciasteczka blenduje na pył. Dodaję roztopione i przestudzone masło i dokładnie mieszam. 12 papilotek wkładam do formy.

2

Do każdej papilotki wkładam po łyżce zmiksowanych ciasteczek i lekko ugniatam.

3

Wszystkie składniki na sernik wkładam do miski i miksuję do uzyskania jednolitej masy. Ser przelewam do papilotek, wyjdzie Wam prawie do brzegów.

4

Piekę 20 min w 160' góra dół. Następnie wyciągam i studzę. Kiedy wystygną przekładam do lodówki.

5

Bazę pod krem i serniczki zrobiłam wieczorem a dekoruję rano następnego dnia.

6

Krem: Śmietankę podgrzewam aż będzie gorąca ale nie gotuję. Wrzucam potafelkowaną czekoladę i mieszam do rozpuszczenia. Mase odkładam do lodówki na ok 10 godz, ja na całą noc. Po tym czasie ubijam masę z mascarpone aż utworzy się gęsty krem. Krem przekładam do rękawa cukierniczego.

7

Serniczki wyciągam z papilotków, wyciskam krem i dekoruje, ja ciasteczkami lotus. Serniczki są bardzo kremowe, nie są zbite!❤ Smakują obłędnie!

Obłędne mini serniczki lotus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *