Paszteciki drożdżowe z szynką i serem
Idealna przekąska do piwka, netflixa czy spotkania ze znajomymi ❤ mięciutkie, dobrze nadziane przepyszne paszteciki drożdżowe z szynką i serem!
![](https://pysznypomysl.pl/wp-content/uploads/2023/05/20220708_194922-01-1696x2000.jpeg)
Masło czosnkowe: roztapiam wszystkie składniki łączę ze sobą.
Drożdże rozpuszczam w wodzie. Łączę wszystkie składniki na ciasto i wyrabiam aż się połączą (ja mikserem z hakiem) . Ciasto układam w misce i odstawiam do wyrośnięcia na ok godzinę .
Sos: wszystkie składniki łączę ze sobą.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowuje na cienki prostokątny placek.
Który kroję na 10 prostokątów.
Połowę każdego kawałka smaruję sosem. Na sos układam starty ser i szynkę.
Całość roluję formując pasztecik. Układam na blaszce wyłożonej papierem. Przykrywam odstawiam do wyrośnięcia na 10 min.
Nagrzewam piekarnik do 200'. Wyrośnięte paszteciki smaruję masełkiem czosnkowym i posypuję serem.
Piekę 20 min góra dół. Polecam są pyszne.
Składniki
Przygotowanie
Masło czosnkowe: roztapiam wszystkie składniki łączę ze sobą.
Drożdże rozpuszczam w wodzie. Łączę wszystkie składniki na ciasto i wyrabiam aż się połączą (ja mikserem z hakiem) . Ciasto układam w misce i odstawiam do wyrośnięcia na ok godzinę .
Sos: wszystkie składniki łączę ze sobą.
Wyrośnięte ciasto rozwałkowuje na cienki prostokątny placek.
Który kroję na 10 prostokątów.
Połowę każdego kawałka smaruję sosem. Na sos układam starty ser i szynkę.
Całość roluję formując pasztecik. Układam na blaszce wyłożonej papierem. Przykrywam odstawiam do wyrośnięcia na 10 min.
Nagrzewam piekarnik do 200'. Wyrośnięte paszteciki smaruję masełkiem czosnkowym i posypuję serem.
Piekę 20 min góra dół. Polecam są pyszne.