Polędwica faszerowana pieczarkami
Polędwica faszerowana pieczarkami!❤ Podana z opiekanymi ziemniaczkami zapiekanymi z mozzarellą❤ Polędwica przed pieczeniem wysmarowana masłem czosnkowym!❤ smkamuje wspaniale!
Polędwice oczyszczam i kroję w zadłuż 3-4 razy. Następnie tłuczkiem do mięsa ubijam cała polędwicę tak aby powstał płaski kotlet. Oprószam solą pieprzem i słodka papryka z dwóch stron. Pieczarki i cebulę kroję w kostkę i podpiekam na maśle, przyprawiam solą pieprzem i słodką papryka. Do wystudzonych pieczarek dodaję natkę pietruszki. Nakładam farsz na polędwicę i zawijam. Spinam wykałaczkami lub nicią wędliniarską. Polędwice nacieram masłem czosnkowym (miękkie masło łączę z przeciśniętym czosnkiem solą i pieprzem).
Ziemniaki obieram i kroję na mniejsze kawałki. Gotuję w osolonej wodzie przez 5 min. Odcedzam. Do szklanki wlewam 1/4 oleju dodaje przyprawy, curry, kurkumę, tymianek, sol, pieprz i papryki, mieszam i zalewam ziemniaki (rozprowadzam równomiernie).
Polędwicę i ziemniaki piekę razem na blaszce. Przez 45- 50 min piekłam w 190' góra dół. Po tym czasie wyciągamy polędwicę a ziemniaki posypuję jedną startą kulka mozzarelli. Piekę jeszcze 5 min aż ser się roztopi❤
Gotową polędwicę kroję w grubsze plastry.
Składniki
Przygotowanie
Polędwice oczyszczam i kroję w zadłuż 3-4 razy. Następnie tłuczkiem do mięsa ubijam cała polędwicę tak aby powstał płaski kotlet. Oprószam solą pieprzem i słodka papryka z dwóch stron. Pieczarki i cebulę kroję w kostkę i podpiekam na maśle, przyprawiam solą pieprzem i słodką papryka. Do wystudzonych pieczarek dodaję natkę pietruszki. Nakładam farsz na polędwicę i zawijam. Spinam wykałaczkami lub nicią wędliniarską. Polędwice nacieram masłem czosnkowym (miękkie masło łączę z przeciśniętym czosnkiem solą i pieprzem).
Ziemniaki obieram i kroję na mniejsze kawałki. Gotuję w osolonej wodzie przez 5 min. Odcedzam. Do szklanki wlewam 1/4 oleju dodaje przyprawy, curry, kurkumę, tymianek, sol, pieprz i papryki, mieszam i zalewam ziemniaki (rozprowadzam równomiernie).
Polędwicę i ziemniaki piekę razem na blaszce. Przez 45- 50 min piekłam w 190' góra dół. Po tym czasie wyciągamy polędwicę a ziemniaki posypuję jedną startą kulka mozzarelli. Piekę jeszcze 5 min aż ser się roztopi❤
Gotową polędwicę kroję w grubsze plastry.