Przekąska z ciasta francuskiego z kremem z suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem
Krem z dodatkiem suszonych pomidorów i łosoś to połączenie idealne! 🙂 do tego to pyszne chrupiące ciasto francuskie! Wygląda i smakuje wyśmienicie 🙂
Piekarnik nagrzewam do 190'. Ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy kółeczka jak najbliżej siebie żeby wyszło ich jak najwięcej (średnica mojego kółeczka 5.5 cm).
Każde kółeczko smaruję rozbełtanym jajkiem. Piekę ok 15 - 17 min w 190' góra dół.
Krem:
pomidory kroję bardzo drobno. Serki i jogurt miksuję razem dodając przyprawy według uznania. Dodaję pomidory i ponownie chwilkę miksuję.
Krem przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam na wystudzone kółeczka z ciasta francuskiego.
Na krem nakładam łososia i koperek.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewam do 190'. Ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy kółeczka jak najbliżej siebie żeby wyszło ich jak najwięcej (średnica mojego kółeczka 5.5 cm).
Każde kółeczko smaruję rozbełtanym jajkiem. Piekę ok 15 - 17 min w 190' góra dół.
Krem:
pomidory kroję bardzo drobno. Serki i jogurt miksuję razem dodając przyprawy według uznania. Dodaję pomidory i ponownie chwilkę miksuję.
Krem przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam na wystudzone kółeczka z ciasta francuskiego.
Na krem nakładam łososia i koperek.