Surówka z czerwonej kapusty

Oceny

Przepis na najprostszą wersję surówki z czerwonej kapusty!❤ jest idealnym dodatkiem do obiadu! Soczysta i pyszna! Polecam 🙂

TweetUdostępnij
Porcje5
Czas wykonania15 minut
 1 kg kapusty czerwonej
 2 średnie marchewki
 1 cebula
 ¾ szklanki dobrego majonezu
 sok z jednej cytryny
 2 łyżki cukru pudru
 0,50 łyżeczki soli
 0,50 łyżeczki pieprzu
1

W kapuście wykrawam łyko i ścieram kapustę na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieram i tez ucieram na tarce (ta stroną do surówek taka mniejsza) cebulę ucieram jak marchewkę. Dodaje resztę składników i mieszam wszystko.
Na koniec do lodówki na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe 🙂

Składniki

 1 kg kapusty czerwonej
 2 średnie marchewki
 1 cebula
 ¾ szklanki dobrego majonezu
 sok z jednej cytryny
 2 łyżki cukru pudru
 0,50 łyżeczki soli
 0,50 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

1

W kapuście wykrawam łyko i ścieram kapustę na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieram i tez ucieram na tarce (ta stroną do surówek taka mniejsza) cebulę ucieram jak marchewkę. Dodaje resztę składników i mieszam wszystko.
Na koniec do lodówki na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe 🙂

Surówka z czerwonej kapusty

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *