Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą
Pyszna i delikatna surówka, z kremowym sosem 🙂 idealna jako dodatek do obiadów 🙂
1 duża kapusta pekińska
1 cebula czerwona
1 papryka kolorowa
3 garści kukurydzy
4 łyżki dobrego majonezu
sok z polowy cytryny
1 łyżka cukru pudru
sól pieprz do smaku
1
W kapuście wykrawam łyko i szatkuje kapustę na mniejsze kawałki. Cebulę i paprykę kroję w kostkę. Dodaje resztę składników i mieszam wszystko.
2
Na koniec do lodówki na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.
KategoriaSurówki
Składniki
1 duża kapusta pekińska
1 cebula czerwona
1 papryka kolorowa
3 garści kukurydzy
4 łyżki dobrego majonezu
sok z polowy cytryny
1 łyżka cukru pudru
sól pieprz do smaku
Przygotowanie
1
W kapuście wykrawam łyko i szatkuje kapustę na mniejsze kawałki. Cebulę i paprykę kroję w kostkę. Dodaje resztę składników i mieszam wszystko.
2
Na koniec do lodówki na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.