Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą

Oceny

Pyszna i delikatna surówka, z kremowym sosem 🙂 idealna jako dodatek do obiadów 🙂

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania10 minut
 1 duża kapusta pekińska
 1 cebula czerwona
 1 papryka kolorowa
 3 garści kukurydzy
 4 łyżki dobrego majonezu
 sok z polowy cytryny
 1 łyżka cukru pudru
 sól pieprz do smaku
1

W kapuście wykrawam łyko i szatkuje kapustę na mniejsze kawałki. Cebulę i paprykę kroję w kostkę. Dodaje resztę składników i mieszam wszystko.

2

Na koniec do lodówki na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.

Składniki

 1 duża kapusta pekińska
 1 cebula czerwona
 1 papryka kolorowa
 3 garści kukurydzy
 4 łyżki dobrego majonezu
 sok z polowy cytryny
 1 łyżka cukru pudru
 sól pieprz do smaku

Przygotowanie

1

W kapuście wykrawam łyko i szatkuje kapustę na mniejsze kawałki. Cebulę i paprykę kroję w kostkę. Dodaje resztę składników i mieszam wszystko.

2

Na koniec do lodówki na jakieś 2 godz żeby się przegryzło i gotowe.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *