Surówka z młodej kapusty z papryką i kukurydzą

Oceny
TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania15 minut
 1 kg kapusty młodej
 1,50 średniej marchewki
 1 papryka czerwona
 1 mała puszka kukurydzy
 1 cebula u mnie czerwona
 garść drobno skrojonego koperku
Sos: (składniki mieszam)
 4 łyżki dobrego majonezu
 sok z połowy cytryny
 1,50 łyżki cukru pudru
 sól, pieprz do smaku
1

W kapuście wykrawam łyko i kroję na drobno. Marchewkę obieram i ucieram na tarce o dużych oczkach cebulę i paprykę kroję w drobną kostkę, kukurydzę odcedzamy.

2

Dodaje sos i mieszam wszystko.

Składniki

 1 kg kapusty młodej
 1,50 średniej marchewki
 1 papryka czerwona
 1 mała puszka kukurydzy
 1 cebula u mnie czerwona
 garść drobno skrojonego koperku
Sos: (składniki mieszam)
 4 łyżki dobrego majonezu
 sok z połowy cytryny
 1,50 łyżki cukru pudru
 sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

1

W kapuście wykrawam łyko i kroję na drobno. Marchewkę obieram i ucieram na tarce o dużych oczkach cebulę i paprykę kroję w drobną kostkę, kukurydzę odcedzamy.

2

Dodaje sos i mieszam wszystko.

Surówka z młodej kapusty z papryką i kukurydzą

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *