Surówka z młodej kapusty z papryką i kukurydzą
1 kg kapusty młodej
1,50 średniej marchewki
1 papryka czerwona
1 mała puszka kukurydzy
1 cebula u mnie czerwona
garść drobno skrojonego koperku
Sos: (składniki mieszam)
4 łyżki dobrego majonezu
sok z połowy cytryny
1,50 łyżki cukru pudru
sól, pieprz do smaku
1
W kapuście wykrawam łyko i kroję na drobno. Marchewkę obieram i ucieram na tarce o dużych oczkach cebulę i paprykę kroję w drobną kostkę, kukurydzę odcedzamy.
2
Dodaje sos i mieszam wszystko.
KategoriaSurówki
Składniki
1 kg kapusty młodej
1,50 średniej marchewki
1 papryka czerwona
1 mała puszka kukurydzy
1 cebula u mnie czerwona
garść drobno skrojonego koperku
Sos: (składniki mieszam)
4 łyżki dobrego majonezu
sok z połowy cytryny
1,50 łyżki cukru pudru
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
1
W kapuście wykrawam łyko i kroję na drobno. Marchewkę obieram i ucieram na tarce o dużych oczkach cebulę i paprykę kroję w drobną kostkę, kukurydzę odcedzamy.
2
Dodaje sos i mieszam wszystko.
Bardzo fajna kolorowa surówka .Polecam
❤️❤️❤️