Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego
Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką,serem i kukurydzą! Idealna przekąska, szybka i mega prosta! Smakują wyśmienicie!
Ketchup,koncentrat i oregano mieszam ze sobą. Ciasto francuskie rozwijam i smaruję z jednej strony sosem z koncentratu i ketchupu.
Na sos układam szynkę
posypuje kukurydzą
następnie układam plasterki żółtego sera.
Zawijam całość od dłuższego boku. Kroję na plasterki ok 2 cm. i układam na leżąco na blaszce wyłożonej papierem.
Piekę w nagrzanym do 200' piekarniku przez 20 min. (Góra dół).
Podaje z ketchupem lub sosem czosnkowym.
Składniki
Przygotowanie
Ketchup,koncentrat i oregano mieszam ze sobą. Ciasto francuskie rozwijam i smaruję z jednej strony sosem z koncentratu i ketchupu.
Na sos układam szynkę
posypuje kukurydzą
następnie układam plasterki żółtego sera.
Zawijam całość od dłuższego boku. Kroję na plasterki ok 2 cm. i układam na leżąco na blaszce wyłożonej papierem.
Piekę w nagrzanym do 200' piekarniku przez 20 min. (Góra dół).
Podaje z ketchupem lub sosem czosnkowym.