Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego

Oceny

Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką,serem i kukurydzą! Idealna przekąska, szybka i mega prosta! Smakują wyśmienicie!

TweetUdostępnij
Porcje12
Czas wykonania30 minut
 1 rolka ciasta francuskiego
 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
 1 łyżka ketchupu
 0,50 łyżeczki oregano
 20 plasterków szynki
 20 dag sera żółtego w plasterkach
 0,50 puszki małej kukurydzy
Sos czosnkowy:
 2 łyżki majonezu
 1 łyżka jogurtu naturalnego
 2 ząbki czosnku
 pieprz, sól, suszony koperek
1

Ketchup,koncentrat i oregano mieszam ze sobą. Ciasto francuskie rozwijam i smaruję z jednej strony sosem z koncentratu i ketchupu.

2

Na sos układam szynkę

3

posypuje kukurydzą

4

następnie układam plasterki żółtego sera.

5

Zawijam całość od dłuższego boku. Kroję na plasterki ok 2 cm. i układam na leżąco na blaszce wyłożonej papierem.

6

7

Piekę w nagrzanym do 200' piekarniku przez 20 min. (Góra dół).

8

Podaje z ketchupem lub sosem czosnkowym.

9

Składniki

 1 rolka ciasta francuskiego
 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
 1 łyżka ketchupu
 0,50 łyżeczki oregano
 20 plasterków szynki
 20 dag sera żółtego w plasterkach
 0,50 puszki małej kukurydzy
Sos czosnkowy:
 2 łyżki majonezu
 1 łyżka jogurtu naturalnego
 2 ząbki czosnku
 pieprz, sól, suszony koperek

Przygotowanie

1

Ketchup,koncentrat i oregano mieszam ze sobą. Ciasto francuskie rozwijam i smaruję z jednej strony sosem z koncentratu i ketchupu.

2

Na sos układam szynkę

3

posypuje kukurydzą

4

następnie układam plasterki żółtego sera.

5

Zawijam całość od dłuższego boku. Kroję na plasterki ok 2 cm. i układam na leżąco na blaszce wyłożonej papierem.

6

7

Piekę w nagrzanym do 200' piekarniku przez 20 min. (Góra dół).

8

Podaje z ketchupem lub sosem czosnkowym.

9

Szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *