Tortille z mięsem z rosołu
Pyszny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic nie może się zmarnować 🙂 do tego warzywa, grillowany ser i pyszny sos a wszystko zawinięte w placek tortilli! Smakowało wyśmienicie!
Mięso obrać z kości i rozdrobnić na drobno. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić mięso, ketchup, musztardę i tariyaki.
Wymieszać i podpiekać ok 7 min
Składniki na sos razem wymieszać.
Ser kroję w paski i grilluję na patelni.
Sałatę lodową drobno pokroić, cebulę kroję w piórka, paprykę czerwona i ogórki konserwowe kroję w paski mieszam wszystko z odrobina oliwy.
Tortillę smaruję ketchupem. Nakładam porcję sałatki, następnie mięsa, ser grillowany wszystko polewam sosem i zawijam
Składniki
Przygotowanie
Mięso obrać z kości i rozdrobnić na drobno. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić mięso, ketchup, musztardę i tariyaki.
Wymieszać i podpiekać ok 7 min
Składniki na sos razem wymieszać.
Ser kroję w paski i grilluję na patelni.
Sałatę lodową drobno pokroić, cebulę kroję w piórka, paprykę czerwona i ogórki konserwowe kroję w paski mieszam wszystko z odrobina oliwy.
Tortillę smaruję ketchupem. Nakładam porcję sałatki, następnie mięsa, ser grillowany wszystko polewam sosem i zawijam