Zapiekane wrapy z tortilli

Oceny

Pyszne wrapy z kurczakiem, serem i warzywami! Zapiekane pod pierzynką z sera! Wyśmienita przekąska którą pokochacie! ❤ Idealna na filmowe wieczory!

TweetUdostępnij
Porcje4
Czas wykonania40 minut
 6 tortilli
 1 duży filet z kurczaka + przyprawa gyros
 1 papryka u mnie kolorowa
 0,50 małej puszki kukurydzy
 0,50 małej puszki fasolki czerwonej
 200 g sera gouda
 150 g mozzarelli
Sos:
 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 3 łyżki ketchupu
 1 łyżeczka oregano
1

Kurczaka kroję w większe paski przyprawiam gyrosem i smażę na patelni aż będzie miękki. Paprykę kroje w kostkę, kukurydzę i fasolkę odsączam z zalewy. Sery ścieram na tarce i mieszam ze sobą.

2

Tortille układałam w tortownicy o średnicy 20 cm. Tortillę na 5 s wkładam do mikrofali, wyciągam i środek smaruję łyżeczka sosu. Następnie posypuję serem, układam paprykę, kurczaka kukurydzę i fasolkę.

3

Tortillę zawijam jak krokieta i przecinam na połowę. Układam w tortownicy wyłożonej papierem (tylko dół) wystającym środkiem do góry.

4

Tak zawijam każdą tortillę i układam w tortownicy aż skończy się miejsce.

5

Gotowe tortillę posypuję pozostałym serem.

6

Zapiekam przez 20 min w 180' góra dół. Wyciągam z piekarnika i ściągam obręcz.

7

Podaję z sosem czosnkowym: majonez, jogurt, zgnieciony czosnek, suszony koperek, sól pieprz.

Składniki

 6 tortilli
 1 duży filet z kurczaka + przyprawa gyros
 1 papryka u mnie kolorowa
 0,50 małej puszki kukurydzy
 0,50 małej puszki fasolki czerwonej
 200 g sera gouda
 150 g mozzarelli
Sos:
 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 3 łyżki ketchupu
 1 łyżeczka oregano

Przygotowanie

1

Kurczaka kroję w większe paski przyprawiam gyrosem i smażę na patelni aż będzie miękki. Paprykę kroje w kostkę, kukurydzę i fasolkę odsączam z zalewy. Sery ścieram na tarce i mieszam ze sobą.

2

Tortille układałam w tortownicy o średnicy 20 cm. Tortillę na 5 s wkładam do mikrofali, wyciągam i środek smaruję łyżeczka sosu. Następnie posypuję serem, układam paprykę, kurczaka kukurydzę i fasolkę.

3

Tortillę zawijam jak krokieta i przecinam na połowę. Układam w tortownicy wyłożonej papierem (tylko dół) wystającym środkiem do góry.

4

Tak zawijam każdą tortillę i układam w tortownicy aż skończy się miejsce.

5

Gotowe tortillę posypuję pozostałym serem.

6

Zapiekam przez 20 min w 180' góra dół. Wyciągam z piekarnika i ściągam obręcz.

7

Podaję z sosem czosnkowym: majonez, jogurt, zgnieciony czosnek, suszony koperek, sól pieprz.

Zapiekane wrapy z tortilli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *