Zapiekanki chłopskie
Wspaniałe, chrupiące! Z kiełbaską, pomidorem, pieczarkami i dużą ilością sera! Bagietki posmarowane masełkiem czosnkowym zagwarantowały wyśmienity smak i pyszny aromat! Spróbujcie konieczne! 🙂
Masło łączę z rozgniecionym czosnkiem, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam wszystko do połączenia składników. Bułkę lub bagietkę kroję wzdłuż.
Każdy kawałek bagietki smakuję masłem czosnkowym. Pieczarki, pomidory i cebulę kroję w cienkie plasterki.
Na bułce układam pieczarki (można je wcześniej chwilę poddusić na maśle), kiełbasę, cebulę i pomidory.
Wszystko obficie posypuję startym serem i papryką słodką.
Piekę 20 min. Góra dół 170'.
Po upieczeniu polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem!
Składniki
Przygotowanie
Masło łączę z rozgniecionym czosnkiem, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam wszystko do połączenia składników. Bułkę lub bagietkę kroję wzdłuż.
Każdy kawałek bagietki smakuję masłem czosnkowym. Pieczarki, pomidory i cebulę kroję w cienkie plasterki.
Na bułce układam pieczarki (można je wcześniej chwilę poddusić na maśle), kiełbasę, cebulę i pomidory.
Wszystko obficie posypuję startym serem i papryką słodką.
Piekę 20 min. Góra dół 170'.
Po upieczeniu polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem!