Zapiekanki chłopskie

Oceny

Wspaniałe, chrupiące! Z kiełbaską, pomidorem, pieczarkami i dużą ilością sera! Bagietki posmarowane masełkiem czosnkowym zagwarantowały wyśmienity smak i pyszny aromat! Spróbujcie konieczne! 🙂

TweetUdostępnij
Porcje8
Czas wykonania30 minut
 4 małe bagietki (u mnie bułki paryskie z biedronki (najlepsze!))
 0,50 kostki miękkiego masła
 3 ząbki czosnku
 2 pomidory
 2 cebule czerwone
 200 g kiełbasy (np. głogowskiej)
 15 pieczarek
 500 g sera
 ketchup
 szczypiorek
 papryka słodka w proszku
1

Masło łączę z rozgniecionym czosnkiem, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam wszystko do połączenia składników. Bułkę lub bagietkę kroję wzdłuż.

2

Każdy kawałek bagietki smakuję masłem czosnkowym. Pieczarki, pomidory i cebulę kroję w cienkie plasterki.

3

Na bułce układam pieczarki (można je wcześniej chwilę poddusić na maśle), kiełbasę, cebulę i pomidory.

4

5

Wszystko obficie posypuję startym serem i papryką słodką.

6

Piekę 20 min. Góra dół 170'.

7

Po upieczeniu polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem!

8

Składniki

 4 małe bagietki (u mnie bułki paryskie z biedronki (najlepsze!))
 0,50 kostki miękkiego masła
 3 ząbki czosnku
 2 pomidory
 2 cebule czerwone
 200 g kiełbasy (np. głogowskiej)
 15 pieczarek
 500 g sera
 ketchup
 szczypiorek
 papryka słodka w proszku

Przygotowanie

1

Masło łączę z rozgniecionym czosnkiem, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam wszystko do połączenia składników. Bułkę lub bagietkę kroję wzdłuż.

2

Każdy kawałek bagietki smakuję masłem czosnkowym. Pieczarki, pomidory i cebulę kroję w cienkie plasterki.

3

Na bułce układam pieczarki (można je wcześniej chwilę poddusić na maśle), kiełbasę, cebulę i pomidory.

4

5

Wszystko obficie posypuję startym serem i papryką słodką.

6

Piekę 20 min. Góra dół 170'.

7

Po upieczeniu polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem!

8

Zapiekanki chłopskie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *