Domowe paluszki rybne

Oceny

Idealnie chrupkie paluszki rybne, już nigdy nie kupicie tych ze sklepu! ❤ Są wyśmienite!

TweetUdostępnij
Porcje3
Czas wykonania30 minut
 2 spore filety rybne (u mnie Miruna)
 sól pieprz przyprawa do ryb
 mąka, jajko, panierka panko ewentualnie bułka tarta
1

Rybę osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w słupki o grubości mniej więcej 1 cm i długości ok 7 cm. Kawałki ryby posypuję solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

2

Panieruję w mące, jajku i panierce panko.

3

Smażę na oleju z każdej strony aż paluszki będą ładnie rumiane.

4

Można też upiec w piekarniku, 180' termoobieg przez 20 min 🙂

5

Podałam z lekką sałatką i DOMOWYMI FRYTKAMI

Składniki

 2 spore filety rybne (u mnie Miruna)
 sól pieprz przyprawa do ryb
 mąka, jajko, panierka panko ewentualnie bułka tarta

Przygotowanie

1

Rybę osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w słupki o grubości mniej więcej 1 cm i długości ok 7 cm. Kawałki ryby posypuję solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

2

Panieruję w mące, jajku i panierce panko.

3

Smażę na oleju z każdej strony aż paluszki będą ładnie rumiane.

4

Można też upiec w piekarniku, 180' termoobieg przez 20 min 🙂

5

Podałam z lekką sałatką i DOMOWYMI FRYTKAMI

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *