Roladki schabowe z boczkiem i cebulą

Oceny

Podane z surówką z młodej kapusty i opiekanymi młodymi ziemniaczkami! Ten obiad jest wybitnie pyszny! Wszystko tu do siebie pasuje i razem tworzy idealne danie!

TweetUdostępnij
Porcje1
Czas wykonania1 godz.
 5 plastrów schabu
 200 g boczku wędzonego
 1 duża cebula
 3 ogórki kiszone
 2 łyżeczki musztardy
 2 łyżki masła
Ziemniaczki młode z piekarnika :
 1 kg ziemniaków młodych
 ¼ szklanki oleju
 przyprawy: curry, kurkumę, tymianek, sol, pieprz i papryki słodka i ostra
1

Boczek i ogórki kroję w słupki, cebulę w piórka. Boczek podsmażam z cebula aż będą rumiane. Dodaję ogórki i musztardę i ponownie chwilę podpiekam. Farsz studzę.

2

Schab rozbijam na cienko, oprószam solą pieprzem i papryką słodką.

3

Na każdy plaster nakładam solidną łyżkę farszu i zawijam jak krokieta.

4

Roladki obtaczam w mące.

5

Smażę po ok 4 min z każdej strony aż będą ładnie rumiane.

6

Ziemniaczki młode z piekarnika :
Ok 1 kg ziemniaków młodych dobrze myję w mundurkach. Osuszam. Jeśli są większe kroję na mniejsze kawałki. Do szklanki wlewam 1/4 oleju dodaje przyprawy, curry, kurkumę, tymianek, sol, pieprz i papryki słodka i ostra, mieszam i zalewam ziemniaki
(rozprowadzam równomiernie).

7

Piekę w 190' przez ok 50 min termoobieg. Co jakiś czas mieszam ziemniaki.

Składniki

 5 plastrów schabu
 200 g boczku wędzonego
 1 duża cebula
 3 ogórki kiszone
 2 łyżeczki musztardy
 2 łyżki masła
Ziemniaczki młode z piekarnika :
 1 kg ziemniaków młodych
 ¼ szklanki oleju
 przyprawy: curry, kurkumę, tymianek, sol, pieprz i papryki słodka i ostra

Przygotowanie

1

Boczek i ogórki kroję w słupki, cebulę w piórka. Boczek podsmażam z cebula aż będą rumiane. Dodaję ogórki i musztardę i ponownie chwilę podpiekam. Farsz studzę.

2

Schab rozbijam na cienko, oprószam solą pieprzem i papryką słodką.

3

Na każdy plaster nakładam solidną łyżkę farszu i zawijam jak krokieta.

4

Roladki obtaczam w mące.

5

Smażę po ok 4 min z każdej strony aż będą ładnie rumiane.

6

Ziemniaczki młode z piekarnika :
Ok 1 kg ziemniaków młodych dobrze myję w mundurkach. Osuszam. Jeśli są większe kroję na mniejsze kawałki. Do szklanki wlewam 1/4 oleju dodaje przyprawy, curry, kurkumę, tymianek, sol, pieprz i papryki słodka i ostra, mieszam i zalewam ziemniaki
(rozprowadzam równomiernie).

7

Piekę w 190' przez ok 50 min termoobieg. Co jakiś czas mieszam ziemniaki.

Roladki schabowe z boczkiem i cebulą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *